Cel mai bun tratament pentru gonartroză. Remedii naturale pentru tratarea acestei afecțiuni

Multe persoane se întreabă care sunt cele mai bune pastile pentru gonartroză. Gonartroza, cunoscută și sub numele de artroză a genunchiului, este o afecțiune cronică a articulației genunchiului care implică degradarea cartilajului articular și inflamație.

Principalul simptom al gonartrozei este durerea la nivelul genunchiului, care poate fi resimțită atât în timpul activităților, cât și în repaus. Rigiditatea articulației genunchiului poate fi mai pronunțată dimineața sau după perioade lungi de inactivitate.

Mai multe opţiuni terapeutice

Tratamentul pentru gonartroză poate include o varietate de opțiuni, cum ar fi medicamente, terapie fizică și intervenții chirurgicale. Este important să consulți un medic sau un specialist pentru a primi sfaturi personalizate în funcție de starea ta de sănătate.

Unele dintre clasele de medicamente utilizate în tratarea gonartrozei pot include antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Acestea pot ajuta la reducerea durerii și inflamației asociate cu gonartroza. Exemple de AINS includ ibuprofen, naproxen și diclofenac. Este important să le iei conform indicațiilor medicului și să fii atent la posibilele efecte secundare, cum ar fi iritația gastrică.

Unele suplimente, precum glucozamina și condroitina, sunt adesea utilizate pentru a ajuta la menținerea sănătății articulare. Cu toate acestea, efectele lor pot varia de la persoană la persoană și nu există dovezi solide care să ateste eficacitatea lor. Analgezicele pot ajuta la gestionarea durerii asociate cu gonartroza. Acetaminophen (paracetamolul) este un exemplu de analgezic care poate fi utilizat.

Uneori, medicamentele antiinflamatorii mai puternice, cum ar fi corticosteroizii, pot fi administrate sub formă de injecții direct în articulație pentru a reduce inflamația și durerea. Unele medicamente, precum hialuronatul de sodiu, pot fi administrate sub formă de injecții pentru a ajuta la lubrifierea articulației și la ameliorarea durerii, potrivit bzi.ro.

În unele cazuri, dacă durerea este cauzată de nervi iritați sau afectați, medicamentele pentru controlul durerii neuropatice pot fi prescrise.

Unele studii au suplimentele din măceșe și cele din ghimbir în cantități foarte concentrate ar putea fi de ajutor pacienților care au artroză la nivelul genunchiului și șoldului. O soluţie terapeutică este şi uleiul de pește, care are proprietăți antiinflamatoare.

Colagenul de tip 2, extrem de eficient

Un alt tratament naturist care ne este aliat în lupta cu gonartroza este reprezentat de colagenul de tip 2. Acest tip de colagen este, de fapt, componenta principală din cartilajul articular, astfel produsele  îmbogățite cu colagen de tip 2 au efect atât de prevenție cât și reparator în cadrul gonartrozei.

Studiile au arătat că, dacă la schema de antiinflamatoare clasice pacienții adaugă un supliment de colagen de tip 2, după 3 luni rezultatele nu întârzie să apară: durerea se diminuează semnificativ iar mobilitatea articulară este recăpătată aproape în întregime.

În cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință din America se arată că forma activă a vitaminei D ajută la prevenirea și încetinirea procesului degenerativ al cartilajului articular. Vitamina D se leagă de receptorii pentru vitamina D (VDR), prevenind hipertrofia condrocitelor. În studiile clinice, deficiența de vitamina D reprezintă un factor de risc pentru osteoartrită, iar persoanele care au cartilajul articular mai subțire au adesea un nivel insuficient de vitamina D.

Cât de periculoasă este această afecțiune?

Gonartroza, sau artroza genunchiului, este o afecțiune cronică a articulației genunchiului caracterizată prin deteriorarea progresivă a cartilajului articular și inflamație în jurul acestei articulații. Evoluția gonartrozei poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv severitatea afecțiunii, stilul de viață, tratamentele aplicate și alți factori de sănătate individuali.

Gonartroza este de obicei o afecțiune care se dezvoltă treptat în decursul mai multor ani. Inițial, pacienții simt doar dureri uşoare sau disconfort la nivelul genunchiului, în timpul activităților. Pe măsură ce afecțiunea progresează, durerile pot deveni mai intense și mai frecvente.

Când cartilajul se degradează, pot să apară schimbări în forma articulației genunchiului. Aceasta poate duce la deformări articulare, cum ar fi dezvoltarea unor proeminente osoase numite osteofite sau modificări ale aliniamentului genunchiului.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

16 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

46 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică