Categories: Ştiri sănătate

Cel mai vechi medicament din plante a fost descoperit în China! Dovada că medicina tradițională chineză are peste 2000 de ani

Arheologii au găsit cea mai veche mostră de medicament procesat pe bază de plante descoperit până în prezent în China.

O echipă de cercetători chinezi a examinat un artefact dezgropat dintr-un mormânt datând din perioada dinastiei Han de Vest (206 î.Hr. – 25 d.Hr.) şi a confirmat că este vorba despre un medicament tradiţional pe bază de plante, potrivit Xinhua.

Artefactul a fost adus la lumină în urma excavărilor din 2015 la mormântul marchizului de Haihun din provincia Jiangxi, situată în estul Chinei. Recent s-a confirmat că aceasta este o rădăcină procesată de rehmannia, o plantă comună în medicina tradiţională chineză, a indicat Huang Luqi, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din China, care a condus cercetarea.

Se estimează că aceasta este cea mai veche mostră de medicament procesat pe bază de plante descoperit până în prezent în China.

Huang a declarat că echipa sa a folosit mai multe metode tehnologice, precum microscopia, spectrometria de masă şi reconstrucţie tridimensională, pentru a analiza eşantionul şi a descoperit că este o rădăcină de rehmannia, acoperită cu zaharoză şi amidon.

Zaharoza şi amidonul ar fi fost aplicate pentru a diminua gustul amar al plantei procesate şi mirosul neplăcut, potrivit lui Peng Huasheng, membru al echipei de oameni de ştiinţă.

Mostra are o semnificaţie deosebită pentru studiul tehnicilor de prelucrare a leacurilor în medicina tradiţională chineză, a subliniat Huang, potrivit Agerpres.

Recent Posts

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

57 de secunde ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

31 de minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

o oră ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Citeste si: