Categories: Stil de viaţă

Cele mai bune 4 legume pentru sănătatea ta

Legumele, fructele și plantele care se regăsesc din belșug în acestă perioada a anului fac minuni asupra stării de sănătate a organismului.

Explicația este aceea că ele conțin antioxidanți, vitamine și minerale care fie previn instalarea unor boli, fie le ameliorează pe cele deja instalate în corp.

Iată ce este bine să mănânci în această primăvară:

Spanacul. Este un aliment ideal dacă vrei să îți fortifici organismul. El ajută la eliminarea toxinelor acumulate iarnă în corp, în plus spanacul conține acid folic, fier și acestea îl fac ideal atunci când vrei să ai un tranzit intestinal bun. Nu în ultimul rând, cei care consumă spanac des, reușesc să-și îmbunătățească vederea și scad riscul de cataractă, deoarece spanacul conține luteină – substanța care protejează cristalinul.

Salata verde ajută la diminuarea stărilor de anxietate, ea fiind recunoscută și pentru calitățile sale de calmare, de sedare naturală a sistemului nervos. Mai mult, aceasta este bogată în vitamina C și ajută la creșterea imunității organismului. Are și beta-caroten fiind eficientă în ameliorarea problemelor digestive. Salata este ideala pentru doamnele care vor să slăbească deoarece are foarte puține calorii.

Ridichile conțin atât de mulți antioxidanți încât este mare păcat să ne profiți de beneficiile lor. Sunt studii care arată că acestea pot lupta în prevenirea anumitor tipuri de cancer. Nu în ultimul rând sunt o sursă bogată în vitaminele C, B, dar și în fosfor, zinc.

Varza, regina legumelor. De ce? Fiindcă aceasta conține vitamine, minerale, fibre alimentare de înaltă calitate. Are și substanțe cu proprietăți antitumorale, antioxidante și antiinflamatoare. Frunzele de varză, consumate ca atare, sau sucul lor și-au dovedit de-a lungul anilor eficiența într-o multitudine de afecțiuni. De asemenea, varza conține și o substanță numită sulforofan care este aliatul numărul unu în lupta cu toxinele acumulate în ficat. Totodată, sulforanul pe care aceasta îl conține stimulează producerea unei enzime cu rol important în detoxifierea corpului, nu doar a ficatului. Medicii spun că un consum constant de varză ar putea opri evoluția cataractei, datorită efectului antioxidant puternic pe care varza îl are.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

6 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

7 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

8 ore ago

Citeste si: