Categories: Expertul zilei

Cele mai bune 8 plante de interior care curăță aerul și elimină toxinele

În 1989, NASA a întocmit o listă de plante de interior care curăță aerul și elimină toxinele. Aceste plante pot elimina până la 87% din elementele otrăvitoare din aer. Cele mai multe dintre aceste toxine provin din articole comune din jurul caselor noastre, cum ar fi vopseaua, lacuri, soluții de curățare, izolații, tratamente pentru lemn, covoare și alte produse.

Studiul NASA pentru aer curat este destul de vechi, dar nimic nu s-a schimbat cu plantele între timp, chiar dacă cercetările lor au avansat enorm. Într-adevăr, puteți achiziționa unele plante de casă care purifică aerul și sunt (aproape) imposibil de ucis, chiar și de către începători.

Deși cercetările actuale vă pot recomanda să construiți jungle de plante de la perete la perete pentru a beneficia pe deplin de abilitățile de curățare a aerului ale plantelor, nu trebuie să faceți acest lucru. A avea cel puțin două plante la 100 de metri pătrați vă poate ajuta să culegeți beneficiile.

Mai mult, cu problemele actuale de poluare interioară din lumea noastră modernă, orice plantă de interior care curăță aerul și elimină toxinele te poate ajuta să respiri un aer mai proaspăt și mai sănătos.

1. Iedera engleză (Hedera helix)

Îndepărtează: tricloretilena, formaldehida, benzenul și xilenul

Iedera engleză a devenit o alegere comună când vine vorba de unele dintre cele mai bune plante de interior care curăță aerul și sunt potrivite pentru iubitorii de plante începători până la nivel mediu. Când vine vorba de cerințele de creștere, această plantă este puțin agitată. Crește cel mai bine într-un mediu umed.

Iată formula secretă pentru a menține în viață o iedera engleză: udați solul și umeziți frecvent frunzele, oferiți lumină puternică, indirectă și protejați-o de vânt și căldură excesivă.

2. Crinul păcii (Spathiphyllum spp.)

Îndepărtează: tricloretilena, formaldehida, benzenul, xilenul și amoniacul

Crinul păcii este atât de ușor de crescut, încât uneori este denumit „plantă de dulap”. Ca majoritatea altor plante de interior care curăță aerul și elimină toxinele, se bucură de lumină medie spre slabă.

Crinul păcii este, de asemenea, una dintre cele mai bune plante de apartament greu de ucis pe care oricine le poate cultiva. Cu micile sale cerințe de întreținere și cu abilități excelente de purificare a aerului din interior, această plantă este un plus uimitor pentru casa ta.

În plus, florile sale superbe vor anima orice cameră, oferindu-i o notă specială de frumusețe naturală, contrast, textură și miros.

Omorâm mai mulți crini prin udare excesivă decât sub udare. Deoarece aceste plante sunt foarte tolerante la secetă, puteți aștepta până când planta începe să cadă înainte de a uda. Acest lucru nu dăunează plantei și vă va împiedica să o udați în exces. Crinii de pace sunt, de asemenea, plante excelente de dormitor.

3. Smochin plângător (Ficus benjamina)

Îndepărtează: formaldehida și xilenul

Smochinul plângător este unul dintre cei mai populari copaci de interior în zilele noastre. După cum sugerează și numele, își va „plânge” frunzele dacă condițiile de creștere nu sunt îndeplinite.

Este un copac cu creștere lentă și preferă un loc cu suficientă lumină puternică. Dacă nu crește deloc sau încetinește, poate doriți să luați în considerare mutarea lui într-un loc mai luminos. Cantitatea de apă de care are nevoie va depinde de câtă lumină primește și este mai bine să lăsați solul să se usuce între udari.

4. Planta păianjen (Chlorophytum comosum)

Îndepărtează: formaldehida și xilenul

Planta păianjen este una dintre cele mai comune, populare și mai ușor de cultivat dintre toate plantele de apartament care curăță aerul. Fără lumina directă a soarelui și când încep să se ofilească ușor, doar apă.

Această plantă de apartament care purifica aerul va ajuta la eliminarea benzenului, formaldehidei, monoxidului de carbon și xilenului din casa dvs. Aceste plante minunate  pot fi agățate în acel colț monoton al camerei mai ales dacă aveți animale de companie năzdrăvane.

5. Planta șarpe (Sansevieria spp)

Îndepărtează: tricloretilena, formaldehida, benzenul și xilenul

Această plantă poartă alte nume, inclusiv „Limba soacrei” și „Limba diavolului”. Ca plantă de apartament, se descurcă cel mai bine în lumină puternică, dar tolerează și niveluri scăzute de lumină. Această plantă se află și pe lista noastră cu cele mai bune plante de interior care sunt greu de ucis, indiferent cât de mult ai încerca.

Este un alt exemplu excelent de plantă de apartament care curăță aerul.

6. Pothos de aur (Epipremnum aureum)

Îndepărtează: formaldehida, benzenul și xilenul

Pothos este una dintre plantele de interior absolut esențiale care curăță aerul și elimină toxinele! Această plantă este atât de ușor de crescut încât, dacă se întâmplă să ucizi, s-ar putea să vrei să te gândești să renunți cu totul la grădinărit. Este o glumă, NU renunța NICIODATĂ!

Pothos aurii sunt una dintre cele mai dure plante de apartament cunoscute. Este tolerantă la spațiile cu lumină slabă, udarile rare. De asemenea, va supraviețui chiar și cu neglijență aproape totală. Deci, chiar dacă s-ar putea să uiți de pothos, această plantă cu creștere rapidă își va face în continuare treaba de a elimina aerul de formaldehidă și alte toxine.

7. Arborele dragonului (Dracaena marginata)

Îndepărtează: tricloretilena, formaldehida, benzenul și xilenul

Dracaena este o altă plantă care este perfectă pentru un grădinar începător. Planta dragon are o creștere lentă și are nevoie de lumină indirectă strălucitoare. Rezistent la secetă, poate rezista o perioadă lungă de timp fără apă.

Cu toate acestea, Dracaena marginata poate fi sensibilă la fluor care se găsește în mod obișnuit în apa de la robinet. Utilizați apă distilată dacă observați că frunzele se decolorează. Umiditatea normală din gospodărie ar trebui să fie bună, cu excepția cazului în care aveți aer foarte uscat.

8. Feriga Boston (Nephrolepis exaltata)

Îndepărtează: formaldehida și xilenul

Iată o altă plantă iubitoare de umiditate. Înainte de a încerca să obțineți și să creșteți o ferigă Boston este cel mai bine să vă asigurați că puteți îndeplini cerințele sale de creștere.

Primul lucru de luat în considerare este plasarea. Această ferigă are nevoie de un loc răcoros, cu lumină indirectă și niveluri ridicate de umiditate. Celălalt lucru important este să vă asigurați că solul este umed tot timpul. Dacă asta nu este o problemă pentru tine, cu siguranță vei deveni norocosul proprietar al unei ferigi fericite!

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

18 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

47 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra