Cele mai bune alimente pentru a face față simptomelor menopauzei

Din ce în ce mai multe persoane vorbesc despre menopauză. În timp ce anterior subiectul era destul de tabu, femeile vorbesc acum deschis despre simptomele lor și despre modul în care le fac față.

În mod obișnuit, femeile se confruntă cu menopauza la începutul vârstei de 50 de ani, deși unele femei vor fi mai tinere, iar altele mai în vârstă. Iar simptomele pot varia de la ușoare la severe, de la schimbări de dispoziție și creștere în greutate la transpirații nocturne, bufeuri și frisoane Pentru unele, terapia de substituție hormonală (HRT) ajută la ameliorarea simptomelor. Dar și unele modificări ale dietei pot fi de ajutor.

Când femeile ajung la 40 și 50 de ani, corpul lor începe să reacționeze foarte diferit la alimente – chiar dacă au același tip de dietă pe care au urmat-o ani de zile, ceea ce duce la creșterea grăsimii în jurul taliei pe care femeile o dezvoltă brusc în timpul perimenopauzei. Și având în vedere că metabolismul și corpul nostru se schimbă în această perioadă a vieții, trebuie să se schimbe și alimentația noastră.

Dr. Federica Amati este nutriționist și cercetător științific în cadrul echipei Curia Health și al companiei de nutriție personalizată Zoe. Zoe conduce, de fapt, cel mai mare studiu de nutriție-știință din lume, iar studiul Zoe Menopause, realizat pe mai mult de 25.000 de femei, a constatat că greutatea corporală (măsurată ca IMC) are un impact semnificativ asupra probabilității de a suferi de simptomele menopauzei, inclusiv bufeuri, piele uscată, libido scăzut și schimbări de dispoziție.

Alimente care ameliorează simptomele menopauzei

Mai mult, datele recent analizate oferă dovezi care arată că dieta poate avea un impact chiar mai mare decât IMC. Așadar, ce ar trebui să mâncăm pentru a ne simți cât mai bine posibil? Scriind în Daily Mail, Dr. Amati sugerează să ne concentrăm pe includerea alimentelor integrale la fiecare masă: frunze verzi, ierburi proaspete, ouă, nuci, legume (gătite sau crude), cereale integrale, fasole (proaspătă, la conservă sau uscată și înmuiată), leguminoase, semințe, fructe întregi și proaspete cu tot cu coajă, pește, carne și produse lactate fermentate, cum ar fi chefirul și iaurtul natural.

Ar trebui să ne gândim și la culoare. „Alimentele viu colorate conțin mai multe substanțe chimice vegetale, cum ar fi polifenolii, care sunt antioxidanți puternici ai naturii și care ne ajută să ne protejăm împotriva impactului negativ al stresului. Fructele de pădure, sfecla roșie, legumele cu frunze închise la culoare (din nou), varza, ciupercile, condimentele, inclusiv turmericul, nucile și fasolea, toate conțin o mulțime de polifenoli.”

Pentru o masă foarte rapidă, Dr. Amati sugerează să adăugați o porție de conserve de pește la niște rucola și năut sau fasole și să împrăștiați niște semințe amestecate. Terminați masa cu un fruct, cum ar fi un măr sau o pară – și fiți atenți la alimentele dulci și la ciocolata cu lapte. În schimb, optați pentru ciocolată neagră bogată în antioxidanți (cel puțin 70% cacao în stare solidă).

Recent Posts

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 minute ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

o oră ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

2 ore ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

3 ore ago

Citeste si: