Categories: Stil de viaţă

Cele mai bune proteine de origine vegetală. Cum incluzi proteine în alimentația ta, deși nu consumi carne?

Proteinele sunt nutrienți esențiali pentru organismul nostru. Acestea sunt responsabile pentru o mulțime de funcții în organism, de la constituirea firelor de păr, a unghiilor, oaselor, mușchilor, menținerea formei țesuturilor și a organelor, până la funcționarea optimă a acestora.

Majoritatea persoanelor care au o dietă bazată pe plante întâmpină dificultăți în privința obținerii unui aport suficient de proteine. Deși acestea se găsesc într-o cantitate mai mare în produsele de origine animală, anumite plante sunt, de asemenea, bogate în proteine.

Când alegi o dietă pe bază de plante, însă, este fundamental să cunoști cele mai bune surse de proteine. Iată recomandările unui cunoscut nutriționist!

Cele mai bune proteine de origine vegetală

Patricia Rusu, nutriționist, recomandă cele mai bune plante, bogate în proteine vegetale.

„Acestea sunt câteva dintre sursele mele de proteine ​​pe bază de plante preferate. Cine a spus că este greu să obțineți suficiente proteine ​​într-o alimentație pe bază de plante? Care este sursa ta favorită de proteine ​​pe bază de plante?

Dacă aveți nevoie de câteva idei pentru modalități de a încorpora aceste alimente în alimentație voastră continuați să citiți:

  1. Tempeh, seitan și tofu sunt înlocuitori minunați ai cărnii și funcționează foarte bine în salate și curry, în special.
  2. Edamame sunt o opțiune excelentă de gustare. Îmi place să îl cumpăr congelat, deoarece este mult mai ieftin în acest fel și apoi îl fierb într-o cratiță când vreau o gustare sănătoasă ambalată în proteine!
  3. Lintea și fasolea sunt excelente în salate, tocănițe, supe și curry. Acestea sunt foarte sățioase și sunt, de asemenea, pline de alți nutrienți cheie 🙌
  4. Quinoa este grozavă ca garnitură, pentru salată.
  5. Fulgii de ovăz se pot pune în smoothie, se poate face porridge sau să folosești făină de ovăz! Făina de ovăz este o opțiune excelentă!
  6. Untul de arahide este, de asemenea, minunat în smoothie-uri, prăjituri / pâine prăjită sau în sosuri / marinate”, recomandă Patricia Rusu.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: