Cele mai bune remedii naturiste pentru balonare

Concediul la all-inclusive, cu mâncare la discreție, serile petrecute cu prietenii în jurul unor mese îmbelșugate, stropite cu alcool, chiar și schimbarea alimentației odată cu plecarea în vacanță. Iată doar câteva cauze ale disconfortului digestiv – o problemă cu care oricine se poate confrunta în această perioadă.

Cine nu se plânge măcar o dată în concediu de senzație de greutate în stomac, de balonare sau de greață după masă? Toate acestea pot fi evitate cu ajutorul unor remedii naturale care participă activ la digestie și aduc starea de bine: enzime derivate din ciuperca Aspergillus și extracte din păpădie, ghințură-galbenă, armurariu și ginseng siberian.

De ce ne simțim rău după o masă copioasă?

Concediul de odihnă nu este întotdeauna așa cum indică denumirea. În zilele libere mult așteptate suntem tentați să facem cam tot ceea nu reușim când timpul ne este limitat de activitățile profesionale. Iar unele dintre cele mai frecvente abuzuri în vacanță sunt cele alimentare. Suntem tentați să mâncăm prea mult și de prea multe ori, dăm năvală asupra unor alimente greu digerabile precum carnea și alte preparate la grătar, ca să nu mai vorbim de cele de tip fast-food, șaorma, gogoși și alte produse de patiserie. Ei bine, sistemul digestiv nu întârzie să plătească prețul unor astfel de excese alimentare. Așa apare disconfortul digestiv, care se manifestă prin: senzație de prea plin, balonare abdominală, arsuri la stomac, dureri epigastrice, greață, eructații, reflux gastro-esofagian, respirație urât mirositoare, lipsă de energie. Aceste simptome apar din cauza faptului că enzimele digestive și sucurile biliare, responsabile cu digerarea alimentelor, nu reușesc să facă față excesului alimentar.

Enzime care asigură digestia corectă

Pentru a savura bunătățile culinare ale vacanței fără riscul unor probleme digestive, medicii ne sfătuiesc să punem în trusa farmaceutică un preparat natural pe bază de enzime active și plante care stimulează funcția digestivă. De ce enzime? Pentru că enzimele sunt cele care accelerează procesul de digestie a alimentelor. Cu cât enzimele sunt mai active, cu atât digestia este mai rapidă, iar starea organismului după masă este mai bună. Enzimele sunt produse în mod natural la nivelul aparatului digestiv, însă în cazul unor mese copioase sau în cazul persoanelor cu anumite intoleranțe alimentare se impune suplimentarea cantității de enzime prin administrarea unui complex enzimatic. O categorie foarte eficientă de enzime naturale sunt cele derivate din ciuperca Aspergillus. Este vorba despre un complex enzimatic cu spectru larg, alcătuit din următoarele enzime: protează (descompune proteinele), lipază (descompune grăsimile), amilază (descompune carbohidrații), lactază (descompune lactoza) și celulază (descompune fibrele vegetale). Aceste enzime asigură descompunerea corectă a alimentelor, ceea ce înseamnă de fapt o digestie optimă. Administrate în timpul meselor, enzimele din ciuperca Aspergillus previn apariția tulburărilor digestive precum balonarea, senzația de greață, eructațiile, durerile abdominale.

Plante care sprijină funcția hepato-biliară

Acțiunea enzimelor extrase din ciuperca Aspergillus este consolidată de extracte din plante: rădăcină de ghințură-galbenă, rădăcină de păpădie, extract uscat din fructe de armurariu, rădăcină de ginseng siberian. Iată care sunt proprietățile terapeutice ale acestor plante:

  1. rădăcina de ghințură-galbenă – conține substanțe amare care ajută la funcționarea normală a stomacului și colecistului, contribuind astfel la buna funcționare a digestiei;
  2. rădăcina de păpădie – este utilizată în mod tradițional pentru a ajuta la obținerea unei secreţii biliare normale, pentru eliberarea tractului pancreatic și pentru protejarea celulelor hepatice. În plus, este un foarte bun detoxifiant al ficatului și al întregului organism;
  3. extract uscat din fructe de armurariu (silimarina) – armurariul este una dintre cele mai folosite plante în fitoterapie pentru îmbunătățirea digestiei. Silimarina, principala substanță activă din compoziția fructelor de armurariu, protejează celulele hepatice de factori toxici și ajută la funcționarea normală a stomacului;
  4. rădăcina de ginseng siberian – are efect adaptogen: ajută organismul să facă față stresului, reduce stările de oboseală și extenuare. Contribuie la întărirea sistemului imunitar și sprijină ficatul să se adapteze la efectele nocive ale factorilor dăunători și să-și mențină funcția sa normală.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

42 de minute ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

o oră ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

2 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

3 ore ago

Citeste si: