Cele mai bune super-alimente care hrănesc creierul. Prof. Vlad Ciurea: „deschid căile optimismului”

Hrana cât mai naturală, neconservată şi neprocesată este considerată „cel mai bun supliment alimentar” pentru organism, fiind esenţială pentru repararea/recuperarea unora dintre celulele nervoase.

Medicii spun că alimentele pe care le consumăm au un efect direct asupra bunei funcţionări a creierului, organul responsabil de gândire, simţuri sau respiraţie.

De altrel, există câteva alimente care pe lângă faptul că sunt delicioase, conțin substanțe nutritive care ne fac mai sănătoși și reprezintă un adevărat combustibil pentru creier.

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie cum acționează acestea și care sunt beneficiile asupra organismului. „Nucile, mango și spanacul – acestea sunt antioxidanți, se duc în creier și mai fac ceva: dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului” au explicat Vlad Ciurea la Antena 3.

Conform adevarul.ro, banala nucă are proprietăţi miraculoase şi face numai minuni în organismul nostru, mai ales ca gustare. Acestea conţin un complex de vitamine, grăsimi şi proteine, astfel încât consumul lor previne îngroşarea arterelor, bolile de inimă şi producerea unui atac vascular cerebral.

Legumele cu frunze verzi ne prelungesc viaţa

Primul pe lista super-alimentelor se află spanacul, bogat în nutrienţi, care conţine vitamina K (cu beneficii pentru sănătatea inimii, a sistemului osos, în prevenirea afecţiunilor oculare) şi care are efect anticancerigen. Fructul de mango conţine vitamina B-6, vitamina K, potasiu, calciu şi fier, dar şi antioxidanţi.

La polul opus, pacienții sunt avertizați să stea departe de cei 5 mari dușmani ai creierului. „Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile.

Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic. Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult„, explică reputatul neurochirurg.

Recent Posts

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

18 minute ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

49 de minute ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

o oră ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

2 ore ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

3 ore ago

Citeste si: