Cele mai frecvente mituri legate de boala tiroidiană! Toate femeile ar trebui să știe!

Glanda tiroidă face parte din sistemul endocrin. Această glandă este situată chiar sub mărul lui Adam, în partea din față a gâtului. În circumstanțe normale, nu este vizibil, dar poate fi simțit dacă se aplică presiune asupra acestuia. Este responsabil pentru producerea hormonilor tiroidieni numiți tiroxină și triiodotironină și eliberarea acestora în fluxul sanguin.

O supraproducție de hormoni tiroidieni este denumită hipertiroidism. Pe de altă parte, o afecțiune în care glanda tiroidă este subactivă este denumită hipotiroidism.

Ce fac hormonii tiroidieni?

Iată câteva funcții ale hormonilor tiroidieni:

  • Hormonii tiroidieni joacă un rol foarte important în reglarea metabolismului în organism.
  • De asemenea, ajută la funcționarea digestivă și funcționarea inimii.
  • Tiroxina este, de asemenea, importantă pentru dezvoltarea creierului, controlul muscular, sănătatea oaselor și starea de spirit.

Concepții greșite legate de tiroidă

Condițiile legate de tiroidă sunt foarte frecvente, dar diagnosticarea acestor probleme este adesea dificilă. Simptomele frecvente includ oboseala, creșterea în greutate, slăbiciunea, constipația și apetitul slab. Prin urmare, glanda este adesea neînțeleasă. Iată câteva dintre cele mai frecvente mituri despre bolile tiroidiene.

  1. Bolile tiroidiene afectează doar femeile în vârstă

În timp ce femeile prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme legate de tiroidă, aceste condiții pot afecta și bărbații. Femeile sunt, de obicei, expuse unui risc mai mare din cauza nivelurilor mai ridicate de estrogen. Bolile tiroidiene pot afecta bărbații și femeile de orice vârstă. Unii dintre factorii de risc comuni bărbaților și femeilor includ expunerea gâtului și a pieptului la radiații, istoricul problemelor tiroidiene și istoricul familial al bolilor tiroidiene.

  1. Nodulii tiroidieni sunt toți cancerosi

Creșterea celulelor tiroidiene poate duce la dezvoltarea unui nodul tiroidian. Cauza exactă a acestui fapt este necunoscută. În timp ce cancerul este o problemă atunci când este descoperit un nodul, nu toți nodulii tiroidieni sunt canceroși. În majoritatea cazurilor, acești noduli sunt benigni. Cancerul este de obicei detectat doar în aproximativ 5% din toate cazurile. Pentru a testa dacă un nodul este canceros sau nu, medicul va prelua un eșantion de celule din nodul.

  1. Consumul suplimentelor de iod poate preveni bolile tiroidiene

Este adevărat că deficitul de iod este una dintre principalele cauze ale bolilor tiroidiene, dar consumul de suplimente poate să nu fie întotdeauna corect. În multe cazuri, acest lucru poate face mai mult rău decât bine. Prea mult iod în organism poate declanșa o boală tiroidiană și poate produce cantități excesive de hormoni tiroidieni. Nu trebuie să luați niciodată suplimente de iod fără a consulta un medic.

  1. Yoga pot atenua simptomele bolii tiroidiene

Yoga are mai multe beneficii pentru sănătatea dumneavoastră generală, dar tratarea bolilor tiroidiene nu este una dintre ele. În mod similar, nu poate ajuta la prevenirea bolilor tiroidiene. Cel mult, yoga vă poate ușura nivelul de stres și vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Acest lucru poate ajuta indirect la tratarea disfuncțiilor tiroidiene.

Bolile tiroidiene pot fi tratate dacă sunt diagnosticate la timp. Prin urmare, este important să nu credeți tot ceea ce auziți și să consultați un medic dacă observați simptome care ar putea indica disfuncție tiroidiană.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

2 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

2 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

3 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

3 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

4 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

4 ore ago

Citeste si: