Cele mai periculoase 4 boli cu transmitere intimă și manifestările lor

Boli venerice, simptome. Pânâ acum au fost descoperite peste 100 de boli venerice. Multe dintre ele evoluează silențios, adică fără simptome care ar putea să atragă atenția.

Iată care sunt cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală.

1. Gonoreea

Cunoscută şi sub numele de blenoragie, gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Boala se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener  infectat. Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii.

Atunci când apar, simptomele pot fi confundate cel mai des cu o infecţie urinară: usturimi la urinare, modificarea secreţiei vaginale normale, dureri lombare şi dureri în timpul contactelor sexuale. Netratată, boala poate produce inflamaţii locale şi poate ajunge la ovare şi trompe, cauzând sterilitate. Totodată, infecția se poate răspândi și la ochi, producând conjunctivită.

2. Chlamydia

Este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Boala infectează organele reproductive superioare la femei. O mama infectată poate transmite infecția copilului ei în timpul nașterii. În 90% din cazuri boala nu prezintă nici un simptom. Atunci când apar, simptomele includ: scurgeri vaginale anormale, dureri abdominale, febră, oboseală, conjunctivită, usturimi sau dureri la urinat.

3. HIV

Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) este un virus care atacă sistemul imun și îngreunează lupta organismului cu infecțiile și cu bolile. HIV este virusul care produce Sindromul Imunodeficienței Dobândite (SIDA).

După infecția cu HIV se poate trăi mulți ani fără nici un semn de boală. Perioada de incubație, timpul scurs de la infecția cu virusul HIV și până la apariția primelor simptome, poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni. În acest prim stadiu al infecției sunt comune simptomele asemanatoare gripei.

4. Sifilisul

Sifilisul este cea mai gravă boala venerică după infecția cu HIV. Aceasta se poate transmite prin raporturi sexuale neprotejate, salivă, transfuzii de sânge sau obiecte contaminate – ace de seringă nesterile, bisturie sau obiecte din instrumentarul cabinetelor stomatologice. Sifilisul nu doare, însă complicațiile bolii sunt foarte severe, putând afecta organele interne, ochii și chiar creierul.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică