Categories: Ştiri sănătate

Centrul de predicție și alertă cutremur: Nu s-a terminat, activitatea seismică este mai ridicată

Seismic Center a scris aseară despre cutremurele din aceste zile, din zona seismică Vrancea și ce urmează. 

Întocmai, în noaptea aceasta, s-au produs două seisme. Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 3:20, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 73 de kilometri şi s-a resimţit în apropierea oraşelor: Odobeşti (29 km), Panciu (33 km), Focşani (43 km), Oneşti (44 km) şi Mărăşeşti (46 km). De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în România au avut loc patru seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5.

Un altul, a venit vineri dimineaţa, la ora locală 8:55, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, iar Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit în creştere la 3,3 grade pe Richter magnitudinea cutremurului.

Iată atenționarea de aseară a Centrului de predicție și alertă cutremure, Seismic Center.

”Nivelul variațiilor microseismice din zona seismica Vrancea rămâne unul puțin mai ridicat ceea ce ne indica faptul ca activitatea seismica in jur de 3.8 – 4.X M încă nu s-a terminat pentru zilele următoare. Nu avem motive de îngrijorare, acest tip de activitate chiar și una mai mare face parte din caracteristicile seismice normale ale Vrancei. Sistemul unic E-Sentinel – esentinel.top indica acest lucru pe lângă alți factori cum ar fi spre exemplu distributia tensiunilor tectonice ce provin din vest din jonctiunile Atlantice din nordul Italiei și Croația și din regiunile Indo-Asiatice. Iarăși câmpul geo-magnetic prezintă caracteristici mai deosebite începând din data de 4 August 2019, etc. In schimb cutremurele majore in România se produc rar la intervale destul de mari și momentan nu este cazul de îngrijorare dar în anii ce urmează trebuie acordată o atenție mai sporită acestor fenomene și a pregătirii populației și punerea in funcțiune privată, protocolară chiar și în testare a sistemelor de Pre-detecție seismică ce există deja. Scanările radar SAR evidențiază deplasări importante ale solului pe lângă alti factori dar despre asta vom vorbi alta dată. Este interesant faptul ca activitatea seismica din jonctiunile Atlantice nu influența activitatea regională acum câțiva ani în urmă, trebuie studiat acest aspect legat de ce se întâmplă acolo în Atlanticul de Nord și Central, și asta vom și face” scrie Seismic Center pe Facebook.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

9 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

9 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

10 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

11 ore ago

Citeste si: