Categories: Expertul zilei

Ceramide pentru îngrijirea pielii: Beneficii și utilizări pentru o piele cu aspect mai tânăr

Ceramidele sunt componenta cheie pentru o piele sănătoasă și tânără. Pielea trebuie să fie protejată împotriva germenilor, a poluanților și a particulelor străine. Iar ceramidele sunt acei acizi grași care formează până la 30%-40% din pielea exterioară. Ele acționează ca o barieră și împiedică intrarea germenilor.

Ceramidele acționează ca o potențială barieră împotriva toxinelor și a altor factori externi dăunători. Acestea joacă un rol important atunci când sunt incluse în rutina zilnică de îngrijire a corpului pentru o piele radiantă cu aspect mai tânăr. Alimentația sănătoasă, inclusiv ouăle, orezul brun, grâul etc. contribuie, de asemenea, la capacitatea pielii de a produce ceramidele dorite, maximizând astfel conținutul de umiditate și hidratare pentru o piele cu aspect mai tânăr.

Ceramide pentru îngrijirea pielii: Beneficii și utilizări pentru o piele cu aspect mai tânăr

Ceramidele sunt componenta cheie pentru o piele sănătoasă și tânără. Aparțin unei familii de grăsimi sau lipide, ele acționează ca o barieră pentru a proteja pielea, împiedicând-o de infecții, de opacitate sau de uscăciune.

Beneficiile ceramidelor pentru pielea

Ceramidele joacă un rol crucial în a acționa ca barieră naturală a pielii, servind ca primă linie de apărare a organismului împotriva poluanților externi și a toxinelor. Acestea oferă numeroase beneficii pentru piele:

1. Mențin pielea sănătoasă

Acneea, psoriazisul sau afecțiunile cutanate de tip eczemă pot fi toate atribuite unor niveluri scăzute de ceramide în piele. Schimbările climatice, expunerea la căldură, îmbătrânirea pot avea un impact negativ asupra nivelului de ceramide din piele. Lucru ce duce la uscarea pielii. Acestea sunt, la propriu, ”lipiciul” care ține celulele pielii împreună pentru a menține pielea intactă și sănătoasă.

2. Hidratează pielea

Ceramidele asigură o barieră sănătoasă a pielii care blochează umiditatea și împiedică substanțele nocive să intre în piele. De asemenea, acestea previn pierderea de apă transepidermică, păstrând niveluri adecvate de apă în piele pentru a preveni și mai mult uscăciunea și iritarea pielii, potrivit swirlster.ndtv.com.

Remediu anti-îmbătrânire

3. Acționează ca un supliment anti-îmbătrânire

Nimănui nu-i plac liniile fine și ridurile, mai ales în această vreme, când pielea este deosebit de uscată. Adesea, odată cu vârsta, conținutul de ceramide care se produce în mod natural începe să se epuizeze, lăsând pielea deshidratată și predispusă la iritații și uscăciune. Ceramidele oferă un remediu anti-îmbătrânire, care, atunci când este folosit, poate ajuta la diminuarea ridurilor și face ca pielea să arate mereu radiantă și tânără.

4. Protejează și înmoaie pielea

Ceramidele promovează o piele cu aspect mai tânăr, protejând pielea de condițiile de mediu dure și de poluanți. Printre multiplele beneficii, ajută, de asemenea, la refacerea lipidelor pierdute care ajută la creșterea hidratării pielii și lasă pielea moale, netedă și hidratată.

Cum să folosești ceramidele pentru îngrijirea pielii?

Utilizând-o ca o cremă hidratantă, funcționează bine atunci când este aplicată după duș sau înainte de a merge la culcare. Deoarece nivelurile de ceramide scad în timp, odată cu vârsta și alți factori externi, alegerea unor produse cu proprietăți antiinflamatorii poate îmbunătăți absorbția ceramidelor în piele.

În afară de menținerea pielii hidratate, alegerea cosmeticelor potrivite, adică a unei creme hidratante, a unui toner sau a unui serum este, de asemenea, importantă. În funcție de tipul de piele, aplicarea produsului potrivit este esențială, deoarece acestea acționează ca un supliment la producția naturală de ceramide a pielii, pentru a bloca hidratarea esențială, lăsând pielea moale, sănătoasă și strălucitoare.

 

Recent Posts

Programul „Litoralul pentru toți” vine cu reduceri de peste 70%. Stațiunea unde o noapte de cazare poate costa 35 de lei

Programul "Litoralul pentru toți" se află în prezent la cea de-a 44-a ediție și rămâne…

14 minute ago

În ce condiții pensionarii pot cumpăra medicamente cu CARDUL de ALIMENTE?

În România, peste 2.700.000 milioane de persoane, cu precădere pensionari, primesc un ajutor din partea…

33 de minute ago

Meteorologii au dat ALERTA: Fenomen PERICULOS deasupra României!

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

53 de minute ago

Tratament revoluţionar pentru reducerea atacurilor severe de astm

Un medicament experimental și-a atins obiectivul principal de a reduce atacurile de astm în două…

o oră ago

INTERZIS la tatuaje pentru anumite persoane! Ce decizie a luat Ministerului Sănătăţii?

Saloanele specializate nu au dreptul să facă proceduri de tatuare cosmetică şi artistică persoanelor sub…

2 ore ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată 21 mai – 17 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, acoperind perioada…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar