Cheaguri de sânge. Medicul dezvăluie alimentele care le blochează dezvoltarea lor

Cheaguri de sânge. Corpul uman are capacitatea de a dizolva cheaguri de sânge. Dacă acest lucru nu este posibil, este necesară asistență suplimentară. Nutriția adecvată poate ajuta și aici. Ar trebui să conțină fructe, legume, pește și anumite condimente.

Alimente care blochează cheaguri de sânge

Sursă foto: Pixabay

Dacă cheagul de sânge nu se dizolvă, potrivit medicilor, acesta poate afecta negativ circulația sângelui. Acest lucru poate duce la dezvoltarea ischemiei și mai târziu la moarte. Medicul determină cauza acestei probleme ca leziuni ale peretelui vascular, tulburări de coagulare a sângelui sau stagnare, malnutriție, traumatisme, intervenții chirurgicale sau tulburări metabolice.

Expertul notează că alimentele pot fi o măsură preventivă pentru dizolvarea cheagurilor care s-au format în vasele de sânge.

Există produse care pot ajuta organismul să facă față rapid trombozei. Condimente precum turmericul sunt deosebit de bune în acest caz. Conține o componentă de curcumină, care are proprietăți anticoagulante și are, de asemenea, un efect antiinflamator.

Scorțișoara și usturoiul sunt buni diluanți ai sângelui. Consumul de legume în general are un efect pozitiv asupra stării sistemului circulator, are un efect antiinflamator asupra acestuia.

Alte remedii naturale pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, conform Dr. Gulyaeva, sunt: ghimbir, vin roșu sec, alimente bogate în vitamina E: migdale, seminte de floarea soarelui, cereale integrale, ulei de floarea soarelui, peste gras.

Ceapa este, de asemenea, un adversar al grăsimii și plăcii. Pentru a te proteja de tromboză, consumă ceapă, atât crudă, cât și fiartă. Dacă suferiți de boală coronariană, consumați ceapă în fiecare zi.

Efectul său se datorează probabil quercetinei, un antioxidant puternic cu spectru larg. Ajută la blocarea formării cheagurilor de sânge, precum și a proceselor care duc la înfundarea arterelor.

De asemenea, cantități mari de quercetină se găsesc în vinul roșu, broccoli și ceai. De asemenea, usturoiul subțiază sângele. Unul dintre cele mai puternice și cunoscute anticoagulante din compoziția sa este substanța achoene. Pentru a profita la maximum de ea, nu-l macina, zdrobiți-l.

Aceasta eliberează enzime și alicină, care se transformă în achoen. Gatiti usturoiul cu rosii sau adaugati-l la alte alimente murate. Chiar și o cantitate mică de acid contribuie la eliberarea de achoen.

O cantitate mare din această substanță este eliberată și atunci când usturoiul presat este amestecat cu brânză feta și ulei de măsline, remediu grecesc faimos pentru bolile de inimă.

Peștele este cea mai bună modalitate de a bloca dezvoltarea cheagurilor de sânge, deoarece conține cantități mari din cei mai benefici acizi grași omega-3. Prin consumul de pește precum somon, macrou, hering, sardine, ton sau alți pești cu puțină grăsime, grăsimea din acesta începe să atace cheagurile de sânge din toate direcțiile, potrivit actualno.com.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

3 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

4 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

5 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

5 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

6 ore ago

Citeste si: