Cinci fructe pe care diabeticii nu au voie să le mănânce

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu secretă suficientă insulină sau când organismul nu utilizează eficient insulina pe care o produce, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

De asemenea, el a dezvăluit că există mai multe tipuri de diabet: diabet de tip 1, diabet de tip 2 și diabet gestațional (diabet în timpul sarcinii).

Din acest motiv, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au explicat că diabetul de tip 1 este cauzat de o reacție autoimună (organismul se atacă pe sine din greșeală) care împiedică organismul să producă insulină. Aproximativ 5-10% dintre persoanele care au diabet sunt de tip 1. Simptomele diabetului de tip 1 apar, de obicei, rapid.

De obicei, este diagnosticat la copii, adolescenți și adulți tineri. Persoanele cu diabet de tip 1 trebuie să ia insulină în fiecare zi pentru a supraviețui. În prezent, nimeni nu știe cum se poate preveni diabetul de tip 1.

În cazul diabetului de tip 2, organismul nu folosește insulina în mod corespunzător și nu poate menține glicemia la niveluri normale. Aproximativ 90-95% dintre persoanele cu diabet au diabet de tip 2. Este un proces care evoluează pe parcursul mai multor ani și este de obicei diagnosticat la adulți (deși apare din ce în ce mai des la copii, adolescenți și adulți tineri).

Este posibil să nu simțiți niciun simptom, așa că este important să vă testați nivelul de zahăr din sânge dacă sunteți la risc. Diabetul de tip 2 poate fi prevenit sau întârziat prin schimbări sănătoase ale stilului de viață, cum ar fi pierderea în greutate dacă sunteți supraponderal, o dietă sănătoasă și o activitate fizică regulată.

Semnele și simptomele diabetului de tip 1 și de tip 2

Acestea fiind spuse, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare, unele dintre semnele și simptomele diabetului de tip 1 și de tip 2 sunt:

  • Setea crescută.
  • Urinare frecventă.
  • Foame extremă.
  • Pierdere inexplicabilă în greutate.
  • prezența cetonelor în urină (cetonele sunt un produs secundar al descompunerii mușchilor și grăsimilor care apare atunci când nu
  • există suficientă insulină disponibilă).
  • oboseală
  • iritabilitate
  • vedere încețoșată
  • răni care se vindecă greu
  • infecții frecvente, cum ar fi infecții ale gingiilor sau ale pielii și infecții vaginale.

Diabetul gestațional apare la femeile însărcinate care nu au avut niciodată diabet. Dacă mama are diabet gestațional, copilul poate avea un risc crescut de complicații de sănătate.

Diabetul gestațional dispare, de obicei, după ce se naște copilul, dar crește riscul de a avea diabet de tip 2 mai târziu în viață. De asemenea, crește probabilitatea ca bebelușul dumneavoastră să fie obez în copilărie sau în adolescență și să aibă mai multe șanse de a dezvolta diabet de tip 2 mai târziu în viață.

Cinci fructe pe care diabeticii nu au voie să le mănânce

În acest sens, există cinci fructe pe care experții sfătuiesc să nu le consumați dacă aveți această boală, pe baza unor cercetări efectuate de Institutul Național de Diabet și Boli Digestive, potrivit site-ului Cocina fácil:

Banana: pe măsură ce se coace, amidonul său se transformă în zahăr, așa că, dacă un diabetic vrea să o mănânce, trebuie să o facă atunci când se află într-un punct intermediar.

Stafide: acest fruct este cunoscut pentru conținutul său ridicat de fructoză și glucoză, ceea ce poate duce la vârfuri mari ale nivelului de zahăr din sânge la pacienții diabetici.

Mango: acesta ar trebui să fie în special în cazul diabetului gestațional, deoarece nivelul ridicat al glicemiei în timpul sarcinii poate prezenta riscuri pentru făt.

Cireșele: singure nu reprezintă o problemă, dar nu este recomandat să fie consumate cu sirop, deoarece conținutul lor de zahăr și calorii poate reprezenta un risc pentru sănătatea pacienților cu diabet.

Ananas: este un fruct cu un procent ridicat de glicemie, astfel că se recomandă consumul său cu moderație.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

19 minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

49 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică