Cinci fructe pentru scăderea trigliceridelor

Consumul de fructe este unul dintre cei mai importanți factori pentru ființele umane datorită nutrienților pe care aceste alimente le conțin. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul acestora în cantități moderate. Este demn de remarcat faptul că unele fructe, în special, ajută la reducerea nivelului de trigliceride din sânge.

Trigliceridele sunt un tip de grăsime din organism care călătorește prin sânge în particule rotunde numite lipoproteine. La niveluri optime, această lipidă este una dintre principalele surse de energie, însă, atunci când nivelurile sunt ridicate, reprezintă un factor declanșator pentru diverse boli.

Există intervale pentru definirea nivelului de trigliceride, care sunt stabilite în urma unui simplu test de sânge. Un nivel normal al trigliceridelor este mai mic de 150 miligrame pe decilitru (mg/dl) sau mai mic. O persoană este la limita unui nivel ridicat de trigliceride atunci când are între 150 și 199 mg/dl (1,8 și 2,2 mmol/l).

Persoanele care au o dietă încărcată cu zaharuri, carbohidrați, grăsimi saturate și care consumă frecvent alcool sunt mai predispuse să aibă niveluri crescute ale acestei lipide în sânge.

Cinci fructe pentru scăderea trigliceridelor

Cele mai frecvente afecțiuni care apar la persoanele cu niveluri ridicate de trigliceride sunt rezistența la insulină, obezitatea, pancreatita, diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

Este important de precizat că acest tip de riscuri și situații nu apar doar la persoanele în vârstă, ci pot apărea și la persoanele mai tinere, ceea ce ridică și mai multe semnale de alarmă în cazul testelor de trigliceride.

Ceea ce recomandă cel mai mult medicii pentru a reduce aceste valori negative este o dietă adecvată, formată din legume, fructe, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, pește, cereale integrale bogate în fibre, printre altele.

În acest sens, așa cum am menționat mai sus, există unele fructe care reduc aceste niveluri. „Unele dintre fructele cele mai bogate în fibre pe care le puteți găsi pe piață sunt merele, bananele, piersicile și perele. Avocado poate fi, de asemenea, o opțiune foarte bună, deoarece conține cantități mari de grăsimi sănătoase care, în cele mai multe cazuri, nu reprezintă un risc pentru organism”, relatează site-ul El Universal.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

28 de minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

58 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: