Categories: Știrile zilei

Cine ar supraviețui în cazul unui război nuclear? Scenariu apocaliptic: 5 miliarde de oameni mor în primele 72 de ore

Consecințele unui război nuclear pe scară largă ar putera fi terifiante: milioane de oameni vor muri de foame, iar omenirea se va întoarce la epoca primitivă.

„Doar două țări în lume în care ai putea supraviețui unui război nuclear, iar un asemenea scenariu presupune că 5 miliarde de oameni mor în primele 72 de ore”, spune o expertă în efectele unei noi conflagrații mondiale.

Annie Jacobsen, o jurnalistă care a petrecut ani de zile cercetând efectele războiului nuclear, consideră că în primele 72 de ore ale unui război nuclear, aproximativ cinci miliarde de oameni ar fi morți – însă cele trei miliarde de supraviețuitori s-ar confrunta cu greutăți incredibile după primul val nuclear.

Va fi o mini-eră de gheață

Fumul gros de la incendiile de pe trei continente ar declanșa o mini-eră de gheață, făcând aproape imposibil pentru supraviețuitori să cultive hrană. „Majoritatea lumii, cu siguranță latitudinile mijlocii, vor fi acoperite de foi de gheață… în locuri precum Iowa și Ucraina ar fi doar zăpadă timp de 10 ani”, spune experta.

Vorbind la podcastul Diary of a CEO, Jacobsen crede că o iarnă nucleară ar avea efecte fatale pentru majoritatea supraviețuitorilor. „Agricultura ar eșua, iar când nu ai agricultură oamenii pur și simplu mor”, a explicat Annie.

sursa foto: arhiva doctorul zilei

„Oamenii vor fi forțați să trăiască în subteran”

„Pe lângă asta, un alt efect cumplit va fi expunerea oamenilor la radiații, deoarece stratul de ozon va fi atât de deteriorat și distrus încât nu poți sta afară în lumina soarelui – oamenii vor fi forțați să trăiască în subteran”, este scenariul groaznic al lui Jacobsen.

Annie Jacobsen a spus că a discutat cu profesorul Brian Toon, un expert de top în știința climei și a atmosferei, și au ajuns la concluzia că singurele locuri de pe Terra care ar putea susține agricultura în urma unei ierni nucleare ar fi Australia și Noua Zeelandă. Astfel, oamenii ar putea încă să cultive hrana pe continentul îndepărtat de Europa, Asia și SUA.

Resurse limitate pentru bogătaşii planetei, ascunşi în buncăre

Buncărele nucleare, de tipul celor construite de miliardari în SUA și în jurul lor, ar fi utile doar atâta timp cât au resurse energetice.

„Cele mai mici vor funcționa doar atâta timp cât există benzină sau motorină pentru a ține în viață generatoarele. Oamenii se vor întoarce la starea cea mai primitivă și cea mai violentă, se vor lupta între ei pentru resursele minuscule care au rămas”, este previziunea expertei, potrivit portalului Daily Star, citat de kanald.ro.

Recent Posts

Legătura dintre căsătorie și supraviețuire a bolnavilor de cancer. Ce au arătat descoperirile oamenilor de știință

Căsătoria îmbunătățește rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer. Importanța sprijinului emoțional și a conexiunii…

8 ore ago

Ce trebuie să știți despre fiecare dintre cele 12 semne astrologice

Ce trebuie să știți despre fiecare dintre cele 12 semne astrologice Zodiacul trasează calea anuală…

9 ore ago

De ce uneori inima ta bate prea repede? Vezi care sunt principalele motive

De ce uneori inima ta bate prea repede? Tahicardia înseamnă că inima bate prea repede. De…

9 ore ago

Care este cel mai bun pentru pielea ta: Acidul glicolic, hialuronic sau salicilic

Care este cel mai bun pentru pielea ta: hialuronic, glicolic sau salicilic. Fiecare dintre ele…

10 ore ago

Remedii care ajuta la scăderea colesterolului fără medicamente

Remedii pentru scăderea colesterolului. Fiecare persoană a auzit cuvântul temut colesterol. Este considerat inamicul numărul…

10 ore ago

Băutură minune te va scăpa de kilogramele în plus, celulită și inflamație

Băutură minune te va scăpa de kilogramele în plus, celulită și inflamație. Dacă ai kilograme…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Tiroidita Hashimoto