Categories: Ştiri sănătate

Cine este Dan Sîmpălean, noul manager interimar la Institutul de Transplant Renal din Cluj. ”Provin din familie de medici, deci sunt ancorat în Sistemul Sanitar de mic”

Medicul Dan Sîmpălean a fost numit manager interimar la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca (ICUTR) pe 1 martie. Stomatolog la bază, dr. Sîmpălean are un master în Managementul Serviciilor Medicale și un doctorat în Medicină.

Dr. Dan Sîmpălean are în CV și o funcție de manager al Spitalului Clinic Filantropia în perioada 2019-2020, unde, după cum precizează, a reușit să reabiliteze întreaga rețea electrică a spitalului, aparatură nouă, să reabiliteze ambulatoriul de specialitate, precum și spațiile destinate personalului administrativ, grupurile sanitare, saloanele destinate pacientelor.

”Provin din familie de medici, deci sunt ancorat în Sistemul Sanitar de mic,” spune Dan Sîmpălean.

Finaliști la “Echipa Medicală a Anului” cu echipa de la Filantropia

Medicul mai precizează că a finalizat cu succes proiectul “Gest urgent,” dedicat formării profesionale a cadrelor medicale, în ceea ce privește intervenția în sarcinile cu risc.

”În cele 18 luni de mandat pot afirma că, alături de echipa Spitalului Clinic Filantropia, am reușit să construim multe lucruri frumoase, contribuind în permanență la creșterea calității actului medical, clasându-ne, în anul 2020, ca și finaliști la Romanian Healthcare Awards cu “Echipa Medicală a Anului”, iar în plină criză sanitară, peste 4.000 de mămici au beneficiat de serviciile oferite de spital, plecând acasă sănătoase, împreună cu copilașii lor,” a precizat Sîmpălean.

Laborator nou și aparatură modernă la Spitalul Clinic Județean Mureș

Dr. Dan Sîmpălean a fost și la conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș, în perioada 2015-2019, unde menționează că a demarat și finalizat mai multe proiecte importante.

”Am reușit să creez un laborator de anatomie patologică nou și modern, demararea construcției unui buncar și serviciu nou de radioterapie, proiect finalizat cu succes, demararea reabilitării Clinicii de Oncologie, proiect finalizat anul trecut cu succes. Reabilitarea si dotarea cu aparatura a mai multor sectii ale spitalului, acesta fiind un spital de 1200 de paturi impartit in 16 locații în Târgu Mureș,” a explicat el.

Cât despre zvonurile privind demiterea lui de la Spitalul Clinic Filantropia, Sîmpălean precizează că, de fapt, mandatul său se încheiase, și nu a fost demis din funcția de manager.

A câștigat procesele cu Consiliul Județean

”Mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Filantropia a încetat de drept, în data de 12.12.2020, iar în data de 18.12.2020 am primit Dispoziția Primarului General al Municipiului București prin care am fost numit manager al spitalului pentru perioada 12-17.12.2020. Atribuțiile mele încetaseră de drept,” menționează medicul.

Cât despre înlăturarea sa din funcție de la Spitalul din Mures, Dan Sîmpălean subliniază că a fost o demitere abuzivă folosind drept pretext evaluarea sa, dar în instanță a câștigat procesele cu Consiliul Județean și a fost repus în drepturi.

”Referitor la acuzatiile aduse privind neregulile din raportul Curtii de Conturi a României (transmis personal domnului Primar în data de 09.12.2020), consider a fi nefondate deoarece concluziile acestora au fost remediate pe parcursul controlului. Cât despre raportul Corpului de Control al Primarului, menționez că nici până la aceasta dată nu mi-a fost adus la cunoștință,” a conchis el.

In Dosarul 4238/P/2020,  instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în februarie 2021, s-a dat ordonanță de clasare și disjungere a cauzei. Acesta a fost un dosar în REM care viza infracțiuni de înșelăciune și constituire de grup infracțional șprivind anumite achiziții realizate la Spitalul Filantropia. Procurorii au constatat că pentru acuzațiile respective nu sunt întrunite elemente constitutive pentru continuarea anchetei in personam, dispunând clasarea cauzei.

ICUTR are cea mai mare experiență din țară în transplantul renal

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului renal. Aici s-au efectuat peste 2000 de astfel de operaţii cu un volum actual de peste 130 de interventii anual. Este și primul spital din România în care s-a făcut transplant renal combinat: rinichi-pancreas şi s-a demarat un program special de transplant renal încrucişat (DOMINO).

ICUTR este un centru de referință în transplantul renal pediatric avand o preocupare permanenta pentru diagnosticul si tratamentul chirurgical al afecțiunilor urologice pediatrice.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra