Din cuprinsul articolului
Care sunt cele mai încărcate de pesticide fructe și legume? Codul PLU (Price Look-Up) de pe fructele și legumele din magazine dezvăluie informații despre nivelul lor de toxicitate sau sănătate. Este format din mai multe numere și poate fi găsit pe etichetele produselor.
Codul PLU, introdus în 1990, ajută supermarketurile să gestioneze mai eficient fructele și legumele. Etichetele cu cifre de patru sau cinci cifre identifică produsul, includând detalii despre dimensiune, creștere, hrană și soi.
„Federația Internațională pentru Standardele Produselor atribuie PLU-uri în funcție de solicitanții care îndeplinesc cerințele și primesc suficient sprijin de la o varietate de asociații de produse din întreaga lume”, a explicat Brianna Shales, director de marketing la Stemilt Growers, care face parte și în Comitetul de Identificare a Produselor.
Etichetele cu codul PLU indică dacă produsele sunt ecologice sau convenționale. Cultivarea ecologică implică utilizarea îngrășămintelor naturale și a metodelor naturale de combatere a dăunătorilor, fără modificări genetice. Cultivarea convențională utilizează îngrășăminte și pesticide sintetice pentru creștere și protecție împotriva bolilor.
În plus față de aceste informații generale, codul PLU poate conține și alte detalii, cum ar fi specia sau varietatea exactă a produsului. Acest cod este folosit de cumpărători pentru a verifica rapid caracteristicile produsului și pentru a face alegeri informate atunci când fac cumpărături.
Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…
Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…
Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…
Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…
Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…
Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…