Colesterolul la cote echilibrate se obține respectând câteva reguli alimentare. Sănătatea se păstrează cu o dietă hipolipidică.
Vrei să te menții sănătoasă sau tocmai ți-ai făcut analizele și ai colesterolul peste limita admisă? Sau pur și simplu îți dorești să slăbești? În toate aceste cazuri este esențial să reduci aportul alimentar de grăsimi dar și să ai un control optim al calității și cantității alimentelor pe care le consumi.
Ghidurile de specialitate și specialiștii în nutriție spun că un adult ar trebui să aibă un aport de lipide din alimentație care să se încadreze în intervalul 20-30% din rația calorică zilnică. Mai exact, dacă vei consuma într-o zi 2000 kcal, ar trebui să consumi mai puțin de 40 g de grăsime.
Principalele alimente de care este ideal să stai departe sunt:
Iată ce alimente sunt recomandate în dieta hipocalorică:
De asemenea, foarte important este și să gătești alimentele prin fierbere, la grătar sau la cuptor și totodată mereu când ești la cumpărături să citești eticheta produselor pe care le achiziționezi.
Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…
Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…
Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…
Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…
Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…
Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…