Categories: Stil de viaţă

Combinațiile de alimente care distrug digestia. Învață să mănânci corect

Cu toții vrem să mâncăm de toate, dar în același timp nu vrem să avem probleme de sănătate pe viitor. Experții spun că pentru a putea digera corect, alimentele trebuie aduse la masă în funcție de compoziția sa de nutrienți, proteine, grăsimi, carbohidrați și aciditate.

Legumele bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi precum salata verde, varza, fasolea verde sau morcovul se asociază bine cu alimente proteice (carne, ouă, peşte). Excepţie de la această regulă fac legumele bogate în amidon, precum cartoful.

Potrivit experților, laptele este greu de asociat cu alte alimente, așa că nu ar trebui adăugat în cafea, pentru că prelungeşte durata de digestie a acesteia.

O altă combinare recomandată este cea a grăsimilor cu verdeţuri (salată,varză, spanac) deoarece sărurile minerale uşurează descompunerea grăsimilor, scrie clinicaroua.ro.

Leguminoasele (mazăre, fasole uscată, soia, mazăre, năut, linte) pot fi combinate alimentele bogate în amidon (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb). Acestea vor crește valoarea biologică a proteinelor.

Combinațiile în care pot fi mâncate fructele

Sursă foto: PhotoMIX Company

Așa cum știm, este recomandat să consumăm cel puțin un fruct pe zi pentru a avea o viață sănătoasă. Cu toate acestea, nu mulți știu că fructele trebuie consumate întotdeauna între mese, separat de alte alimente.

  • Nucile hidratate se pot consuma cu o cantitate mică de fructe uscate sau proaspete.
  • Cerealele hidratate sau fierte pot fi consumate cu o cantitate foarte mică de fructe proaspete.
  • Unele fructe acide pot fi combinate, în cantităţi mici cu fructe dulci, de exemplu banane cu căpşuni, struguri cu lămâi

Timpii de digestie

Timpii de digestie difere pentru fiecare tip de alimente, astfel că: carnea, peștele și lactatele procesate au un timp de digestie de 4-7 ore, seminţe crude, nuci, alune (două – 4 ore), cereale, fasole, năut, linte, cartofi, legume amidonoase, ulei (între o oră şi jumătate şi 4 ore), legume gătite (între 30 de minute şi două ore), sucuri din legume şi fructe crude (15-30 minute).

Ce nu trebuie să mănânci la o masă

  • Pepenele este un aliment care trebuie consumat individual, nu în combinație cu altul
  • Apă sau alte lichide se consumă cu cel puțin jumătate de oră înainte sau imediat după mese.
  • Nu combina proteinele complexe, precum cele din carne, peşte, ouă, cu carbohidrați sau vegetalele amidonoase, la aceeaşi masă. Le poţi mânca la mese separate!
  • Nu combina carnea, ouăle şi brânzeturile la aceeaşi masă.
  • Nu consuma alimentele foarte reci, deoarece acest lucru încetineşte digestia.
  • În cazul alimentelor care au un timp de digestie mai mare de 4 ore, trebuie lăsat un interval mai mare între mesele care le conţin.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică