Condimentul care reface rapid celulele creierului, dacă este consumat pe stomacul gol. Cum se regenerează celulele cerebrale

Din cuprinsul articolului

Un ingredient inclus printre condimentele esenţiale în gastronomia universală și remediile naturale clasice poate sprijini procesul de regenerare a creierului atunci când este consumat dimineața, pe stomacul gol.

Este vorba de turmeric, recunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratarea diverselor afecțiuni medicale atorită proprietăților sale antiinflamatoare, antitumorale și antioxidante. De altfel, turmericul a fost folosit încă din cele mai îndepărtate timpuri pentru a ameliora durerile, pentru a trata problemele digestive și pentru a combate afecțiunile respiratorii.

În plus, acest condiment contribuie la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi, reducând astfel riscul afecțiunilor cardiovasculare, și sprijină procesul natural de regenerare a creierului.

Conform unui studiu publicat în revista „Stem Cell Research and Therapy”, consumul regulat de turmeric contribuie la menținerea sănătății creierului și la susținerea capacității acestuia de a se regenera independent. Un component găsit în turmeric poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării celulelor nervoase considerate parte a „echipei de reparare a creierului”, conform BBC.com.

Cum se regenerează celulele cerebrale

Cercetătorii de la Institutul de Neuroștiințe și Medicină din Julich au identificat potențialul turmericului de a deschide noi căi în dezvoltarea de medicamente viitoare pentru tratarea accidentelor vasculare cerebrale și afecțiunilor neurodegenerative, precum Alzheimer.

Echipa de cercetători a investigat efectele unui compus din turmeric numit turmeron. Acest compus a fost injectat șoarecilor, iar ulterior creierul acestora a fost supus scanării pentru a observa efectele.

În rezultatele studiului, o echipă de cercetători a constatat că anumite regiuni ale creierului, cunoscute pentru implicarea lor în creșterea celulelor nervoase, au prezentat o activitate semnificativ crescută după administrarea turmeronului.

În acest mod, experţii au ajuns la concluzia că acest compus ar putea stimula diviziunea celulelor creierului. Într-o altă parte a studiului, cercetătorii au introdus celule stem neurale în diferite concentrații de extract de turmeron. Deoarece aceste celule au potențialul de a se transforma în diverse tipuri de celule cerebrale, specialiștii consideră că acestea joacă un rol important în procesul de „reparare” a creierului după traume sau boli.

Recent Posts

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

5 minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

34 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

o oră ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

3 ore ago

Citeste si: