Categories: Expertul zilei

Nutriționist: Tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui

„Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât dpdv al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate)”, spune dr. Bilic, despre conserva de ton.

Pentru dietele sportivilor și pentru slăbire, conserva de ton este un produs imbatabil, și nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine ​​și atât de puține grăsimi, explică Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țara noastră.

Totodată, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, medicul nutriționist subliniază că tonul conservat este cea mai viabilă opțiune pentru consumul de pește suficient de frecvent pentru a oferi beneficii pentru sănătate.

Practic și hrănitor: Conserva de ton

Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

„Ocupați cu pregătirile și cumpărăturile de Sărbători, nu mai avem timp de gătit! Așa că zilele astea mâncăm ce apucăm, pe fugă. Ce ziceți de o conservă de ton? Nu cred să existe un aliment consumat mai des sub formă de conservă, poate doar sardina să-l depășească. Tonul la conservă este cea mai practică variantă de a mânca pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate, adică de minim 2ori/săpt.

Tonul ca atate, proaspăt sau congelat, este scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă, greu de digerat, pentru că proteinele vor fi prea coagulate. Cu conserva nu-ți bați capul, e gata fiartă.

E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar nutrienții sunt la fel de valoroși, nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este.

Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât dpdv al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate). De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline!”, afirma medicul specialist.

Tonul, echivalentul caloric al pieptului de pui

„Cu 110cal /100g, tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui, ba chiar superior lui, având în vedere că nu există ton crescut intensiv. Pentru alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime. Plus toate mineralele din apa de mare!”, explică nutriționistul

  “Toppingul” preferat al tuturor salatelor

„Conserva de ton e “toppingul” preferat al tuturor salatelor de frunze, dar merge de minune și în salatele de orez, cartofi, pizza sau paste făinoase. Și în sandvișuri puteți pune ton! Sau puteți să-l transformați într-o pastă, cu un pic de unt, măsline verzi, condimente, pe care să o mâncați cu bastonașe de legume proaspete. Dacă ne săturăm cu legume și ton, facem și economie de calorii, ca să avem ce “să cheltuim” la masa de Crăciun”, conchide medicul pe Facebook.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

12 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică