Categories: Ştiri sănătate

Consiliere psihologică, psihoterapie și fizioterapie gratuite pentru pacienții cu arsuri

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a făcut publice propunerile pentru reglementarea modului în care pot fi acoperite costurile serviciilor de consiliere, psihoterapie și fizioterapie pentru pacienții cu arsuri.

Aceste propuneri au fost comunicate atât prin intermediul documentelor postate pe site-ul instituției, cât și prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare.

Reprezentanții CNAS au subliniat angajamentul față de pacienți, afirmând că au decis să depună toate eforturile necesare pentru a îmbunătăți în mod continuu calitatea serviciilor pe care aceștia le primesc.

În acest sens, CNAS – Casa Națională de Asigurări de Sănătate a inițiat, pe 1 septembrie, procesul prin care pacienții afectați de arsuri vor avea acces la servicii de consiliere psihologică și psihoterapie. De asemenea, acești pacienți vor beneficia de tratamente de fizioterapie, toate aceste măsuri fiind implementate în concordanță cu un plan recomandat de medicul specialist în medicină fizică și de reabilitare.

CNAS rămâne în contact cu asociațiile de pacienți

„Avem datoria față de pacienți să facem tot ce ține de noi pentru a îmbunătăți continuu calitatea serviciilor pe care aceștia le accesează. Astfel, CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate inițiază astăzi procesul prin care pacienții cu arsuri vor putea beneficia de servicii de consiliere psihologică și psihoterapie și vor avea acces la fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare,” se regăsește pe pagina de Facebook a Casei de Asigurări de Sănătate.

Președintele CNAS, Andrei Baciu, precizează că este vorba de două propuneri inițiale care includ serviciile decontate pentru pacienții cu arsuri: „Avem două propuneri inițiale care vor ajuta concret pacienții cu arsuri. Suntem conștienți că aceste două servicii suplimentare care vor fi decontate de CNAS nu rezolvă toate problemele pacienților cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete și utile care fac bine pacienților cu arsuri și de care aceștia vor putea beneficia în perioada imediat următoare.”

Acesta mai precizează că „a avut loc o primă întâlnire cu organizațiile de pacienți, acest dialog va fi unul permanent. Am discutat și cu medici care tratează pacienții cu arsuri și cu profesioniștii din sănătate care se ocupă de acest subiect. De altfel, solicităm propuneri de la toți factorii interesați, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienții din România.”

Andrei Baciu mulțumește Ministerului Sănătății pentru „deschidere și sprijin” și menționează că CNAS rămâne în contact cu asociațiile de pacienți. Proiectul se află în prezent în transparență decizională

 

Recent Posts

Un ciclon puternic lovește România! Prognoza ANM actualizată

Un ciclon de mare putere a afectat țări precum Franța, Belgia, Germania și Olanda și…

14 minute ago

Planta care scade tensiunea și colesterolul. Lidia Fecioru: Este nemaipomenită!

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o plantă cu numeroase…

45 de minute ago

Ce NU ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena. Se spune că vei fi urmărit de necazuri tot anul

Pe 21 mai, românii sărbătoresc o zi mare: Sfinții Constantin și Elena. Conform spuselor populare,…

o oră ago

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta Funcționarea…

2 ore ago

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea ignorate

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea…

2 ore ago

Remedii încercate pentru combaterea retenția de apă

Remedii încercate pentru retenția de apă. Retenția de apa sau edemul apare atunci poate fi…

3 ore ago

Citeste si: