Consumul unui tip de ceai poate avea consecințe periculoase pentru ficat. Specialiștii recomandă

Ceaiul este una dintre cele mai bune și consumate băuturi din lume, iar produsele pe bază de plante și alte ingrediente active pot preveni cancerul, tulburările cardiace și metabolice și având proprietăţi antivirale și antioxidante. Dar, potrivit unui studiu, consumul unui anumit tip de ceai poate avea consecințe periculoase pentru ficat.

Ceaiul verde poate afecta ficatul

Au apărut dovezi și despre daunele potențiale cauzate de consumul excesiv de ceai verde. Un nou studiu realizat de Serviciul de Sănătate Clalit din Israel și Centrul Medical Kaplan, publicat în jurnalul academic internațional GastroHep, a arătat că acest tip de ceai ar putea afecta ficatul, de la inflamarea ficatului până la insuficiență hepatică. Studiul a fost realizat de prof. Steven Melnick, specialist în gastroenterologie și medicină internă la Kaplan, relatează Jerusalem Post.

Problema ceaiului verde: toxine botanice

Potrivit cercetătorilor, există sute de cazuri documentate de inflamare a ficatului din cauza consumului de ceai verde. Inflamare este rezultatul direct al toxinelor botanice din planta de ceai și, cel mai probabil, este rezultatul unei reacții metabolice. În unele cazuri, consumul de ceai verde în execs a dus la insuficiență hepatică, în special la femei.

Studiul spune că nu este clar exact care dintre componente provoacă leziuni hepatice, deoarece există un număr mare de compuși în diferitele soiuri. Cu toate acestea, este clar că, la anumiți oameni, combinarea ceaiului verde cu alte medicamente și plante poate duce la boli hepatice severe.

„Este important de reținut că inflamarea ficatului și insuficiența hepatică din cauza consumului de ceai verde sunt rare”, a declarat Melnick.

Cazurinoi  de hepatită

„În plus, este foarte greu de diagnosticat, deoarece este dificil de stabilit o legătură directă între consumul de ceai verde și insuficiența hepatică. În același timp, apar tot mai multe cazuri în întreaga lume ale unor persoane care au făcut hepatită după ce au băut mai mult ceai verde”, a menționat el.

Melnick spune că a întâlnit, recent, un caz în care un pacient în vârstă de 23 de ani consuma zilnic 2-3 căni de ceai verde. În doar o lună starea lui s-a deteriorat atât de mult încât a fost necesar un transplant de ficat.

„Este doar un alt exemplu că oamenii care consumă aceste produse ar trebui să fie conștienți de posibilitatea apariției unor complicații și să-și consulte medicul de familie dacă apar simptome suspecte”, a spus el.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

10 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

11 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

12 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: