Categories: Ştiri sănătate

Controlarea gândurilor negative. Cum îți menții echilibrul într-o situație dificilă?

Mintea noastră este responsabilă pentru majoritatea experiențelor pe care le trăim sau, mai bine spus, cum le percepem. Emoțiile și gândurile negative ne pot afecta din multe puncte de vedere, reducând considerabil calitatea vieții. Totuși, este bine să știi că existe anumite metode pe care le poți folosi atunci când treci printr-o perioadă solicitantă.

Gândurile negative par să ne influențeze mult mai mult, spre deosebire de gândurile și experiențele pozitive. Din acest motiv, poate fi dificil să rămâi echilibrat atunci când te confrunți cu o situație complicată. Mintea noastră este capabilă de a realiza multe lucruri, iar controlarea gândurilor negative este unul dintre ele. Cum îți poți antrena mintea să faciliteze gândirea pozitivă?

Controlarea gândurilor negative se poate realiza prin exercițiu

Primul exercițiu pe care îl poți face pentru a controla gândurile negative este renunțarea la controlul asupra mediului exterior. De multe ori, gândurile negative sunt produsul eșecului nostru de a controla mult prea mult exteriorul, fără să încercăm să ne concentrăm pe singurul lucru asupra căruia avem influență: mintea noastră.

„Noi încercăm să disciplinăm sau încercăm să schimbăm orice este în afara noastră – să schimbăm persoana care e lângă noi, să schimbăm pe mama cum gândește, să schimbăm Guvernul, să schimbăm vremea, dacă se poate.

Deci noi încercăm să avem control la orice e în afara noastră la care nu avem niciun control. La nimic în afara noastră nu există control, dar nu controlăm singurul loc unde avem control și anume mintea noastră. Și o lăsăm să bată câmpii, efectiv, și să ne spună idei care ne fac să ne ofilim. Pentru că mintea este un simplu registrator, care înregistra de când erai mic – mic, de când stăteai în pătuț și auzeai o grămadă de expresii despre viață, despre oameni, despre lume și le codificai, neștiind ce înseamnă. Și apoi, pe la 10 – 11 ani, decodifici toate acele informații și devine mintea ta, crezând că alea sunt ideile tale. Și clar că ele contravin firii tale sau la cine ești tu sau la ce ai vrea să gândești și intri cumva într-un conflict”, explică Cerasela Rogen, coach transformațional, potrivit Antena 3.

Ce înseamnă controlul gândurilor negative și a propriei minți?

Înseamnă că atunci când tu observi sau devii conștient de un gând pe care îl ai, noi avem cam 64 de mii de gânduri pe zi dintre care doar câteva le conștientizăm. Dar atunci când conștientizezi ce gând ai întrebarea ar fi „vreau să experimentez acest gând?” pentru că gândul se materializează, e o energie, ca o entitate care se duce în univers, se întoarce înapoi și se materializează.
Ca să ne disciplinăm, în secunda în care devenim conștienți de un gând ne punem întrebarea „vreau să manifest acest gând, vreau să îl materializez, vreau să îl experimentez?”. „Îmi este cald” – nu vreau să îmi experimentez îmi este cald și îmi este din ce în ce mai bine.  Adică să înlocuim gândul, să spunem anulez, șterg acel gând, să nu mai apuce să se ducă nicăieri în univers să îl manifestăm și să îl înlocuim cu gânduri pe care vrem să le materializăm. Deci este foarte important să fii conștient de ce gânduri ai și să le înlocuiești”, a adăugat Cerasela Rogen.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

19 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

49 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică