Copii afectați de o boală rară și incurabilă asemănătoare poliomielitei

O boală infecțioasă rară și incurabilă, asemănătoare poliomielitei, a apărut în California unde a afectat un număr redus de copii, au anunțat cercetători de la Universitatea Stanford.

Oamenii de știință au prezentat duminică, la un congres al Academiei Americane de Neurologie din Philadelphia, cinci cazuri de paralizie subită la copii.

‘Deși virusul poliomielitei a fost practic eradicat în lume, alte virusuri pot afecta măduva spinării, ceea ce a dat naștere unui sindrom asemănător poliomielitei’, a declarat neurologul Keith Van Haren, autorul principal al acest studiu de caz.

‘În ultimul deceniu, s-a făcut legătura între noi forme de enterovirusuri și apariția acestui sindrom similar poliomielitei în rândul copiilor din Asia și Australia’, a explicat cercetătorul. ‘Aceste cinci noi cazuri aduc în lumină posibilitatea apariției unui sindrom similar poliomielitei în California’, a adăugat el.

Poliomielita a fost în mare parte eradicată la nivel mondial, datorită introducerii unui vaccin în anii 1950, însă boala continuă să face ravagii în unele țări precum Pakistan, Nigeria și Afganistan.

În California, cei cinci copii afectați de noul sindrom au fost toți vaccinați împotriva poliomielitei, iar testele de poliomielită au ieșit negative. Toți au prezentat aceleași simptome: o pierdere bruscă a capacității de mișcare a unuia dintre membre, urmată după două zile de paralizie.

Trei dintre ei sufereau de o boală respiratorie înainte de apariția acestor simptome. Doi dintre ei erau purtători ai enterovirusului 68, un virus rar care a fost asociat cu apariția acestei boli. Medicii caută în continuare motivele care au condus la paralizia acestor copii.

 

Recent Posts

Cum arată femeia din spatele vocii de la „Ora exactă”. Cât au durat înregistrările pentru fraza celebră „la semnalul următor va fi ora…”/ VIDEO

Cum arată femeia din spatele vocii de la "Ora exactă". Află cât au durat înregistrările:…

30 de minute ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

o oră ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

o oră ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

2 ore ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

3 ore ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

3 ore ago

Citeste si: