Cum ne menținem creierul alert și-i creștem productivitatea. Antrenamentul minții, la fel de important ca cel fizic

Creierul are nevoie de antrenament dedicat, cum corpul fizic are nevoie de mișcare, pentru o sănătate optimă.

Activitățile zilnice recomandate de specialiști sunt ca un antrenament pentru minte. Și acesta este la fel de necesar ca mișcarea fizică pentru corp.

Partea bună este că putem integra ușor gimnastica pentru creier în activitățile noastre zilnice.

Cum facem să ne menținem creierul alert? Psihologul Eveline Țibichi Osnaga ne dă câteva soluții foarte utile în acest sens. Specialista este de părere că productivitatea creierului poate fi accelerată integrând aceste activități în rutina noastră dacă nu zilnică, macar săptămânală.

Șase pași care vă vor ajuta să vă accelerați productivitatea creierului

Citiți

Cititul poate face minuni atât pentru abilitățile noastre mentale cât, și pentru stările noastre emoționale. Este important să citim în medie 40 de pagini pe zi. Asta ar însemna 280 de pagini pe săptămână, ceea ce nu e mult și nici puțin, însă aceste 40 de pagini citite pe zi pot aduce în viața noastră schimbările benefice de care avem atâta nevoie. Fie că citim în drum spre muncă, înainte de culcare sau când avem câteva minute libere, această activitate ne va menține într-un echilibru emoțional benefic.

Iată cum ne ajută cititul: Ne eliberează de stres, ne dezvoltă creativitatea și imaginația, îmbunătățește memoria și abilitățile de gândire, îmbogățește vocabularul, poate preveni dezvoltarea timpurie a bolii Alzheimer și chiar ajută la creșterea stimei de sine.

Jucați șah

Șahul este un test de răbdare, de putere și concentrare. Numeroase studii au arătat că elevii care joacă șah obțin rezultate mai bune la școală, jocul îmbunățind capacitatea de concentrare și atenția. Printre altele, ajută la formarea unei stategii și la educarea răbdării.

Sudoku

Acest tip de joc este foarte util pentru creier, pentru că antrenează gândirea logică și menține la cote ridicate puterea de concentrare. În altă ordine de idei jocurile de inteligenţă, cum este Sudoku, influenţează negativ persoanele cu început de demenţă.

Fii curios

Găsiți răspunsuri la întrebări noi. Încercați să învățați ceva nou în fiecare zi.

Luați-vă dieta în serios

O dietă sănătoasă este baza unei vieți echilibrate și sănătoase și, de asemenea, a unui creier în formă. Nu este suficient să ne hrănim corpul, trebuie să ne hrănim și creierul. Alimentele care ajută la buna funcționare a acestuia sunt: semințele, nucile, peștele, brocoli, afine, banane și mere.

Serotonină

Râdeți, bucurați-vă și efectuați exerciții fizice zilnice. Serotonina stimulează starea de bine și diminuează stresul, ceea ce, în final, ajută creierul să funcționeze la cote înalte.

În plus, exercițiul fizic stimulează crearea de neuroni. Până la certitudinile de care avem nevoie din partea cercetătorilor, în practica de zi cu zi am observat că atât la copii cât și la adulți, reușesc să-și îmbunătățească atât memoria, cât și atenția, în urma unui program adecvat de viață, conchide psihologul Eveline Țibichi Osnaga.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra