Categories: Stil de viaţă

Crezi că-ți pierzi memoria, dar răspunsul e în frigider. Alimente care perturbă CREIERUL, fără să-ți dai seama

Sunt periculoase și trebuie eliminate din dietă.

Creierul uman este un organ uimitor, dar fragil. De cele mai multe ori, în loc să ne protejăm această parte esențială a organismului nostru, îi facem rău, inconștient.

Cel mai mult ne atacăm creierul la nivel alimentar. Unii factori perturbatori sunt cunoscuți, alții sunt ascunși. Tocmai aceștia ascunși sunt cei mai periculoși, ne distrug creierul fără să realizăm.

E bine așadar să știm ce dușmani alimentari ascunși avem, care ne perturbă activitatea cerebrală. E bine să îi dați uitării și să integrați în dieta dv. zilnică alimente care sunt benefice bunei funcționări a creierului, ca de exemplu: nuci, somon, alge și avocado. Sunt recomandate și jocurile care pun mintea la treabă: șah și puzzle, activități care vă ajută să reduceți eventualele leziuni ale creierului.

Pentru a preîntâmpina deteriorarea memoriei, vă prezentăm alimentele periculoase, care trebuie eliminate din dieta dv. chiar de astăzi.

Zahărul. Când consumați zahăr în exces, creierul nu mai absoarbe proteinele, iar asta îi afectează în mod direct dezvoltarea, spune un studiu al OMS.

Glutenul. Se găsește în făina rafinată, în paste și orez, este un element inflamator pentru creier și are o sumedenie de efecte iritante, cum ar fi dureri de cap, anxietate și chiar depresie, spune David Perlmutter, neurolog și autor al studiului ”Creier de pâine”.

Grăsimile trans. Oamenii mai în vârstă, care au avut multe grăsimi trans în dieta lor observă că memoria începe să îi lase, iar creierul se micșorează, potrivit unui studiu publicat în revista Neurologie.

Tofu. Consumul în exces are ca efecte pierderea memoriei, în special la persoanele trecute de 68 de ani, indică un studiu publicat de Demențe și Tulburări Cognitive Geriatrice.

Îndulcitorii. Sunt extrem de dăunători, conțin o sumedenie de chimicale și substanțe care atacă în timp creierul. Un studiu publicat de Universitatea din California arată că șoarecii de laborator care au fost injectați cu îndulcitori se plimbau prin labirint mai lenți și mai nepricepuți decât înainte.

Recent Posts

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

9 minute ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

12 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

13 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

13 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

14 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

14 ore ago

Citeste si: