Categories: Expertul zilei

Cseke Attila: „Suntem într-o criză majoră. Virusul nu alege după anumite criterii sau statut social/ Pot să strige unii că nu e OK, dar…”

Cseke Attila: „Suntem într-o criză majoră. Virusul nu alege după anumite criterii sau statut social/ Pot să strige unii că nu e OK, dar…”

Ministrul interimar al Sănătății a vorbit despre valul al patrulea al pandemiei și despre „criza majoră” în care se află România în acest moment. Cu toate acestea, Într-un interviu la Digi 24, Cseke Attila a exclus posibilitatea unui nou lockdown.

Certificatul verde este o „realitate”, iar autoritățile trebuie să dea și mesajul că cei vaccinați au anumite posibilități, a subliniat Attila În țările occidentale, oriunde se cere acest certificat digital european.

„Pot să strige și să spună unii că nu e OK și că ce face statul cu noi, dar în toată Europa se cere acest certificat, asta e realitatea. În orice instituție a statului trebuie să prezinți acest certificat. Medicii sunt vaccinați, profesorii sunt vaccinați în Occident și noi încă dezbatem dacă la anumite categorii e bine sau nu e bine să testăm”, a spus Cseke Attila.

El a menționat în context că proiectul de lege cu testarea personalului medical nu mai poate fi promovat, pentru că guvernul este interimar. „Probabil vom găsi o altă soluție, de a-l promova prin inițiativă legislativă. Vom mai pierde câteva zile, poate câteva săptămâni”, a mai spus ministrul sănătății.

Cseke Attila: „Suntem într-o criză majoră. Virusul nu alege după anumite criterii sau statut social”

Cu peste 1.500 de pacienți Covid la terapie intensivă, cele două provocări majore zilnice, din punctul de vedere al Ministerului Sănătății, sunt cele legate de paturile la ATI și de necesarul de medicamente.

„În fiecare zi lucrăm la aceste chestiuni. Eu sper să nu ajungem la situația în care nu mai avem soluții. Astăzi avem soluții. Cred că și mâine și poimâine avem soluții, dar soluția trebuie să fie complementară cu soluția individului. Soluția fiecărui individ este aceea de vaccinare, de responsabilitate față de tine însuți și față de ceilalți”, a spus Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății a atras atenția că ne aflăm „într-o criză majoră” și că oamenii trebuie să realizeze pericolul care îi pândește. „Virusul nu alege după aceste criterii sau statut social”, a explicat Attilla, amintind că în ultimile trei zile, aproape 1000 de oameni și-au pierdut viața din cauza virusului SARS-CoV-2.

„Oricât de tineri suntem, oricât de bine suntem din punct de vedere al formei fizice, virusul nu alege după aceste criterii sau statut social. Acest virus chiar este ucigaș.

Am avut 282 de decese astăzi, ieri am avut 331 și cu o zi înainte am avut în jur de 300. Sunt aproape 1.000 de decese în trei zile.

Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar totuși suntem într-o criză majoră, în care toți trebuie să înțelegem că avem o anumită răspundere și trebuie să ne protejăm”, a declarat Cseke Attila, potrivit sursei citate.

București, Timișoara, Arad și Iași, zonele „fierbinți” din România

Zonele „fierbinți” ale actualei crize sanitare din România, în acest moment, sunt București, zona de vest Timișoara-Arad, Iași. Ministrul Sănătății a declarat că la Iași va fi deschis modulul de la Lețcani și vor fi detașate peste 50 de cadre medicale, inclusiv din structurile Ministerului de Interne și ale Ministerului Apărării.

Pe platforma de la Pipera se lucrează pentru a avea o instalație de oxigen.

„Dar chiar dacă n-o să avem instalație de oxigen, în momentul în care o să avem compresoare de oxigen – și o să le avem în câteva zile, că și Oficiul pentru Achiziții Centralizate cumpără în aceste zile aceste compresoare – săptămâna viitoare putem să începem cu un număr de paturi. Maximul posibil e până la 500”, a anunțat Cseke Attila.

Pe de altă parte, spitalele Witing și Sf. Ștefan vor deveni în curând spitale cu paturi pentru acești pacienți.

„Mâine se avizează Spitalul Sf. Ștefan pentru paturi COVID și am avut o discuție cu dl. ministru Vîlceanu (interimar la Transporturi – n.r.) pentru a demara și la Witing și a lua avizele pentru a avea paturi COVID și la acest spital”, a mai spus Attila.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

9 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

9 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

10 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

10 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

11 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra