Categories: Stil de viaţă

Cum a reușit o femeie să învingă în lupta cu cancerul de 5 ori

O femeie a învins cancerul de 5 ori, până la vârsta de 36 de ani. Tânăra a supraviețuit, în mod excepțional, la 12 tumori, dintre care cel puțin 5 au fost maligne. Viața sa excepțională face obiectul unui studiu publicat în revista „Science Advances”.

Cercetătorii spun că acest caz excepțional deschide noi căi pentru diagnosticarea precoce și imunoterapie în cancer. Totul a început la vârsta de doi ani cu diagnosticul de cancer embrionar.

Analiza unicelulară poate detecta tumorile în stadii incipiente

Apoi, la 15 ani, carcinomul de col uterin. Și tot așa până la 12 tumori. Fiecare dintre tumori fost de un tip diferit și s-a dezvoltat în diferite părți ale corpului. În plus, pacienta are pete piele și microcefalie, scrie countytimes.co.uk. Oamenii de știință au descoperit că cele 12 tumori au fost cauzate de o mutație într-o genă, dar sistemul imunitar al femeii a generat în mod natural un răspuns antiinflamator puternic care a luptat împotriva lor.

Înțelegerea modului în care sistemul imunitar a reacționat așa ar putea ajuta la stimularea sistemului imunitar și în alte cazuri, sugerează oamenii de știință. Studiul arată, de asemenea, cum o nouă tehnică numită analiză unicelulară poate detecta tumorile în stadii incipiente sau atunci când există o predispoziție la dezvoltarea acestora. Marcos Malumbres, șeful diviziei celulare, cercetător la Centrul Național de

Cercetare a Cancerului din Spania (CNIO), a declarat: „Încă nu înțelegem cum a putut depăși toate aceste patologii. ” El a adăugat că studiul acestui caz unic deschide o modalitate de a detecta celulele potențial tumorale cu mult înainte de testele clinice și imagistica de diagnostic.

„Oferă, de asemenea, o modalitate nouă de a stimula răspunsul imun la cancer”, a spus profesorul Malumbres. Când pacienta a venit prima oară la centrul din Spania a fost prelevată o probă de sânge pentru a secvenționa genele cel mai frecvent implicate în cancerul ereditar, dar nu a fost detectată nicio alterare. Cercetătorii au analizat apoi întregul genom al femelei și au descoperit mutații într-o genă numită MAD1L1.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

24 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

54 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică