Cum afli gratis dacă ai cancer în stadii incipiente

Sângele sigur salvează vieți. Au nevoie de sânge femeile cu complicații în timpul sarcinii și al nașterii, copiii cu anemie severă, adesea cauzată de malarie sau malnutriție, victimele accidentelor și pacienții care suferă de chirurgie și cancer – potrivit OMS. 

Este nevoie în mod constant de o aprovizionare regulată cu sânge, deoarece acesta poate fi stocat doar pentru o perioadă limitată de timp înainte de a fi utilizat. Este necesară donarea regulată de sânge de către un număr suficient de persoane sănătoase pentru a se asigura că sângele va fi întotdeauna disponibil oricând și oriunde este necesar.

Sângele este cel mai prețios dar pe care oricine îl poate oferi unei alte persoane – darul vieții. Decizia de a vă dona sângele poate salva o viață, sau chiar mai multe, dacă sângele dumneavoastră este separat în componentele sale – globule roșii, trombocite și plasmă – care pot fi utilizate individual pentru pacienții cu afecțiuni specifice, scrie organizația.

În plus, în momentul în care mergeți să donați sânge, ajutați nu doar la salvarea mai multor vieți, ci vă ajutați și pe voi înșivă.

Când donați sânge, beneficiați de un set gratuit de analize: HR, grupa sanguină, hepatita B, C, HIV, leucemie, sifilis și probe de ficat.

Unsplash

Cum afli gratis dacă ai cancer în stadii incipiente

În eventualitatea constatării unor rezultate patologice ca urmare a testelor biologice ale sângelui donat, persoana donatoare are dreptul să fie informată și consiliată de către o persoană competentă desemnată în acest scop din cadrul instituțiilor relevante.

Jurnalistul Carla Tănasie a abordat acest subiect la DC News.

Donarea de sânge înseamnă și analize de prevenție pentru tine. Sunt oameni care au descoperit că au tensiunea mare și nu au putut să doneze și astfel au fost trimiși către un cardiolog. Așa au descoperit că au o boală cardiologică. (…) Când merg să doneze sânge, oamenii își descoperă anumite boli. Din păcate, sunt pacienți care au descoperit că au cancer pentru că aveau hemoglobina scăzută. Poți descoperi niște boli în stadiu incipient, lucru care este benefic pentru tine, dacă te duci să faci aceste analize pentru care nu plătești nimic. În plus, salvezi și cel puțin o viață”, a spus Carla Tănasie, inițiatoarea campaniei „Avem același sânge”.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: