Cum combați respirația urât mirositoare în mod natural și repede?

Respirația urât mirositoare este o problemă pentru multe persoane și poate fi provocată de o multitudine de factori. De la consumul de tutun la existența unei bacterii în stomac, halena se poate declanșa.

Halena este o problemă jenantă, iar majoritatea populației se confruntă cu aceasta la un moment dat.

Din fericire, anumite remedii pot fi de un real ajutor și sunt complet naturale.

Dacă halena persistă, însă, poate fi vorba despre o problemă de sănătate mai complexă și este necesar să găsiți cauza pentru a rezolva problema definitiv.

Alimente care luptă împotriva halenei

Merele

„Un măr pe zi poate ține respirația urât mirositoare la distanță. Deoarece merele sunt crocante, ele ajută la dislocarea bacteriilor și a altor alimente care se blochează între dinți sau pe suprafețele de mestecat”, a explicat medicul stomatolog David Mitola pentru Livestrong.

De asemenea, merele conțin antioxidanți numiți polifenoli care pot inhiba creșterea anumitor bacterii și pot reduce producția de compuși care provoacă respirația urât mirositoare, adaugă el.

Legume cu frunze verzi

Pentru a menține respirația urât mirositoare la distanță, puteți să vă bazați pe un castron mare de salată. „alimentele cu frunze verzi, precum salata, spanacul și varza conțin clorofilă, un deodorant natural care neutralizează mirosurile”, spune dr. Mitola.

De asemenea, alimentele cu frunze verzi vă ajută să vă echilibrați nivelul pH-ului, menținându-vă gura mai puțin acidă, adaugă dr. Mitola. Iată de ce este important: un mediu mai acid poate duce la gură uscată și respirație urât mirositoare.

Patrunjel, busuioc si menta

Există un motiv științific pentru care pătrunjelul, busuiocul și menta îți lasă gura proaspătă: „Au enzime care se leagă de compuși care conțin sulf și ajută la neutralizarea mirosului”, spune dr. Mitola.

În plus, la fel ca merele, aceste plante posedă polifenoli, care, după cum știm, împiedică dezvoltarea bacteriilor rele.

Ghimbir

În timp ce ghimbirul este cel mai bine cunoscut ca un remediu natural pentru problemele cu stomacul, acesta poate combate și respirația urât mirositoare.

„Compusul gingerol-6 stimulează enzimele din saliva noastră care descompun compușii mirositori care conțin sulf”, explică dr. Mitola.

Iaurtul probiotic

Probabil ați auzit că probioticele (bacteriile benefice) au o serie de beneficii pentru sănătate (inclusiv un intestin fericit). Acum puteți adăuga și o respirație proaspătă și la această listă.

Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de calciu, care îmbunătățește smalțul, „iaurtul probiotic conține bacterii care ajută la combaterea altor bacterii din gură care provoacă respirație urât mirositoare”, spune dr. Mitola, potrivit Spectacola.

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

22 de minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

52 de minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

o oră ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

12 ore ago

Citeste si: