Categories: Stil de viaţă

Cum îți hidratezi pielea în sezonul rece? Sfaturi naturale pentru pielea uscată

Din cuprinsul articolului

Pielea este protejată la suprafață de un strat hidrolipidic, compus din apă și substanțe grase, precum sebumul. Atunci când această barieră este compromisă piele devine uscată, crăpată și sensibilă.

Dezechilibrele de la nivelul pielii pot fi atât de ordin intern, cât și de ordin extern. Uscăciunea cutanată și pielea crăpată sunt întâlnite mai ales în sezonul rece, din cauza factorilor climatici.

Nu uita că tot ce absoarbe pielea ta va intra în sânge. Astfe, este foarte important să te asiguri că produsele aplicate pentru a hidrata pielea sunt de origine naturală, fără substanțe dăunătoare în compoziție.

Remedii pentru pielea uscată

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos hidratează în profunzime și este excelent mai ales pentu piele foarte uscată și crăpată. Uleiul de cocos poate fi folosit în siguranță atât pe față, cât și pe corp, fiind foarte prietenos cu pielea.

Miere

Mierea este un emolient perfect și are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Aceasta are proprietăți antibacteriene și este un antibiotic natural foarte puternic. Aceasta poate fi folosită drept mască, și poate fi aplicată pentru câteva minute pe tenul uscat. După acest timp se poate îndepărta cu apă călduță.

Ovăz

Ovăzul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind un remediu excelent pentru pielea crăpată. Acesta poate fi adăugat în apă atunci când facem baie sau poate fi amestecat cu miere. Pasta rezultată se poate aplica pe pielea uscată și se poate îndepărta după 10 minute cu apă.

Hidratare optimă

Hidratarea este esențială pentru a menține bariera protectivă a pielii. Dacă nu consumăm suficiente lichide, pielea se va usca și, în acest caz, hidratarea exterioară nu va rezolva problema. Dacă nu îți place să bei apă normală îți poți face câteva ceaiuri și sucuri naturale pentru un plus de hidratare.

De asemenea, anumite alimente sunt bogate în apă în mod natural. Poți consuma castraveți, roșii, fructe proaspete, scire doc.ro.

Recent Posts

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

20 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

50 de minute ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

o oră ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

2 ore ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

3 ore ago

Citeste si: