Cum îți prepari ”lapte de aur”, cel mai puternic elixir natural care purifică sângele și regenerează ficatul

Turmericul provine din India, unde a fost utilizat de-a lungul secolelor atât în bucătărie, cât și pentru prepararea diferitelor remedii naturale sau a produselor de îngrijire. Efectele sale benefice se datorează compusului activ, curcumina.

Următoarea rețetă ayurvedică combină două condimente incredibile, turmericul și piperul, băutura rezultată fiind nu doar foarte sănătoasă, ci și delicioasă și recomandată  întregii familii.

Beneficiile laptelui de aur

Potrivit www.healthyandnaturalworld.com, puteți bea „lapte de aur” în fiecare zi, bucurându-vă de efectele benefice ale acestei băuturi:

  • Este antiseptică și analgezică, putând fi folosită în locul pastilelor
  • Detoxifiază ficatul și purifică sângele
  • Întărește sistemul imunitar
  • Este eficient în cazul bolilor reumatice

Petru a pregăti băutura, sunt necesare două etape. În primul rând trebuie să faceți pasta de turmeric:

  • ½ ceașcă cu apă pură
  • ¼ ceașcă pudră de turmeric
  • ½ linguriță piper negru măcinat

Puneți pe foc o tigaie la temperatură medie. Turnați apa, adăugați turmericul, piperul și amestecați bine până când obțineți o mixtură omogenă. Dupa circa 8 minute, pasta este gata. Dacă devine prea uscată, adăugați puțină apă.

Așteptați să se răcească și depozitați-o într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică. Pasta poate fi păstrată la frigider timp de 2-3 săptămâni. După acest interval, amestecul capătă un gust metalic și nu ar mai trebui consumatș

Unele persoane aleg să consume pasta direct, în locul analgezicelor. Pentru dureri severe, se recomandă o linguriță pe zi.

Laptele de aur. Rețetă

  • ¼ linguriță de pastă de turmeric
  • 1 ceașcă lapte vegetal
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • Puțină miere (sau orice alt îndulcitor natural), după gust

Puneți pe foc laptele și pasta de turmeric într-un ibric. Încălziți mixtura amestecând-o, fără a o clocoti. Luați lichidul de pe foc și în momentul în care a început să se răcească adăugați mierea și uleiul.

 

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

11 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

42 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra