Categories: Stil de viaţă

Cum m-am vindecat de traumele copilariei

Traumele copilariei in viziunea Andreei Raicu. In ultima vreme cred ca ai auzit tot mai des vorbindu-se despre traumele sau ranile copilariei.  Indiferent ca mergi la psiholog, citesti un articol sau vorbesti cu diversi prieteni, iti ajunge la urechi intr-un fel sau altul aceasta tema.

Mi-aduc aminte ca eu una am auzit despre traumele copilariei in urma cu foarte multi ani, cand am inceput sedintele de psihoterapie.

Intotdeauna m-am gandit ca eu nu am asa ceva. Am fost crescuta intr-o familie linistita, in care se vorbea frumos, nu aveam pe nimeni care sa isi piarda controlul din cauza alcoolului, sa ma certe sau sa ma agreseze verbal sau fizic. Nu am fost abuzata, parintii mei au ramas impreuna si am trait intr-o casa fara scandaluri sau lucruri iesite din comun, asa cum vedem la alte familii.

Cumva m-am considerat norocoasa si fericita pentru ca nu fusesem atinsa de nicio trauma in perioada copilariei, pe care sa o tarasc dupa mine.

Am crescut si am inceput sa am tot felul de reactii, nefiresti uneori, care afisau o sensibilitate poate exagerata fata de unele situatii.  A trecut timpul si intensitatea reactiilor a inceput sa se accentueze fara sa am capacitatea sa le controlez, chiar daca in timp am ajuns sa realizez ca nu erau normale. Era parca ceva peste puterile mele. Chiar ajungeam sa aleg situatii care stiam ca imi fac rau, sa stau in ele indiferent ca erau relatii toxice sau prietenii nepotrivite – doar pentru ca imi erau confortabile.

Rana abandonului

In copilarie, mama era mai mereu plecata. Serviciul ei o tinea departe de casa fiind insotitoare de zbor, meserie de altfel foarte cautata in perioada comunismului, pentru ca avea acces la dulciuri si alte produse care la noi nu existau. Mereu ma bucura cu surprize dulci. Insa plecarile ei si faptul ca nu a stiut cum sa imi explice situatia m-au facut sa ma simt abandonata, fara realizez nicio secunda acest lucru.

Rana de respingere

Orice parinte isi doreste sa aiba copilul cel mai bun, cu rezulatele cele mai bune, atat la scoala cat si in tot ceea ce face, sa fie cel mai destept, cel mai cel. La fel si parintii mei, care ma certau de fiecare data cand ceva nu era cum ar fi trebuit sa fie. Am avut senzatia ca trebuie sa fac constant ceva ca sa merit, ca sa fiu acceptata si iubita, lucru cu care ma lupt si in ziua de azi. Si daca simteam ca nu reusesc sa le intru in gratii, preferam sa ma inchid in mine, sa dau bir cu fugitii si sa ma prefac ca nu imi pasa, ca nu am nevoie de aprecierea si dragostea nimanui.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

33 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică