Cum miroase organismul când suferă de deficit de vitamine

Consumați suficiente minerale și vitamine esențiale? Cercetările indică faptul că aceasta este o preocupare comună în rândul persoanelor în vârstă din Statele Unite – majoritatea celor de peste 55 de ani spun că iau suplimente alimentare – și motivele sunt bine întemeiate.

Atunci când organismul nu are suficiente vitamine și minerale, pot apărea simptome fizice, cum ar fi oboseala și durerile musculare. Deficiențele nutriționale au fost, de asemenea, legate de boli cronice precum diabetul și osteoporoza.

Diferite deficiențe pot duce la simptome diferite. Pentru a afla câteva dintre semnele de avertizare, am vorbit cu Sameera Talegawkar, profesor asistent de exerciții fizice și științe nutriționale la Universitatea George Washington din Washington D.C.

Cum să depistați o deficiență

Rețineți că singura modalitate de a ști dacă aveți o deficiență nutrițională este să vă consultați un profesionist în domeniul sănătății, ceea ce poate include un test de sânge pentru a evalua nivelurile de vitamine și minerale.

De asemenea, trebuie să știți că diagnosticarea deficiențelor la vârste mai înaintate poate fi mai complexă din cauza prezenței bolilor cronice și a utilizării de medicamente.

Furnizorul dumneavoastră de servicii medicale ar trebui să ia în considerare cu atenție acești factori și impactul pe care îl pot avea asupra absorbției nutrienților:

„Fiecare nutrient are o funcție fiziologică în organism. Deci, dacă aveți o deficiență, va exista o consecință”, spune Talegawkar. „Este important ca profesionistul din domeniul sănătății să analizeze toate medicamentele și bolile prezente înainte de a pune un diagnostic. Unele medicamente au efecte secundare, care pot provoca o deficiență nutrițională.

Dacă vă confruntați cu oricare dintre următoarele simptome, nu uitați să consultați un furnizor de servicii medicale.

Modul în care corpul miroase atunci când suferă de o deficiență de vitamine

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți preocupat de mirosul corporal și de modul în care acesta este legat de dietă, scrie LiveStrong.

1. Zinc

Zincul este un mineral care susține sistemul imunitar, simțul gustului și al mirosului, sănătatea prostatei și funcția suprarenală. Zincul joacă, de asemenea, un rol important în gestionarea deșeurilor produse în corpul tău după ce acesta digeră carbohidrații.

Deficiența de zinc din alimentație este frecventă și afectează aproximativ 2 miliarde de oameni, potrivit Institutului Linus Pauling. Dar această deficiență nutrițională nu este comună în Statele Unite.

O dietă săracă în zinc poate descuraja procesul de detoxifiere, ceea ce ar putea duce la apariția mirosului corporal. Oxidul de zinc, un compus chimic care conține zinc și oxigen, se găsește în mod obișnuit în deodorante datorită proprietăților sale antimicrobiene care luptă împotriva bacteriilor și a transpirației. Utilizarea zincului pe piele poate fi utilă în combaterea mirosurilor, potrivit unei analize din iulie 2014 din Dermatology Research and Practice.

Simptomele deficienței de zinc pot include căderea părului, diaree, scădere în greutate, anomalii ale gustului, impotență, leziuni ale ochilor și ale pielii și vindecarea întârziată a rănilor, potrivit National Institutes of Health.

Puteți obține mai mult din acest mineral consumând alimente bogate în zinc, cum ar fi stridiile, carnea de vită, carnea de porc, carnea de miel și puiul cu carne neagră. Cerealele integrale îmbogățite, nucile și legumele sunt surse vegetariene bogate în zinc.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

2. Vitamina C

Scorbutul este o boală cauzată de o deficiență severă de vitamina C. Deși este puțin frecventă în țările dezvoltate, persoanele în vârstă, grupurile cu venituri mici și alte persoane pot fi expuse unui risc mai mare, potrivit unui studiu din iulie 2020 în Nutrients.

Transpirația cu miros putred este un simptom al scorbutului, potrivit unei revizuiri mai vechi, frecvent citate în septembrie 2011 în The Journal of Biochemistry.

Puteți obține mai multă vitamina C prin consumul de alimente vegetale, cum ar fi citricele, cartofii, roșiile și spanacul, potrivit Clinicii Mayo. Administrarea de vitamina C poate îmbunătăți, de asemenea, absorbția fierului.

3. Riboflavină (vitamina B2)

Puteți dezvolta un miros neplăcut de pește chiar și fără să mâncați multe fructe de mare. Aceasta poate fi cauza unei afecțiuni numite trimetilaminurie.

La cei care suferă de trimetilaminurie, compusul trimetilamină se acumulează în organism și este eliberat prin transpirație, urină, fluidele reproductive și respirație. Rezultatul este un miros puternic de pește, potrivit Institutului Național de Cercetare a Genomului Uman. Dacă aveți trimetilaminurie, se recomandă administrarea de suplimente de riboflavină (vitamina B2).

Este posibil ca o deficiență să nu fi cauzat tulburarea, dar o cantitate suplimentară de riboflavină în dieta dumneavoastră, împreună cu reducerea alimentelor care conțin trimetilamină, cum ar fi legumele crucifere și fructele de mare, ar putea ajuta. Puteți obține riboflavină din carne de vită, tofu, lapte, ouă și nuci, potrivit USDA.

De reținut: Trimetilaminuria nu este o tulburare comună, conform Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

9 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

10 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

10 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

11 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

11 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

12 ore ago

Citeste si: