Cum recunoaștem cât este de proaspăt un ou este un aspect deosebit de important mai ales vara, când toate produsele se strică mai repede. Oul și peștele sunt două alimente foarte perisabile, care trebuie depozitate corespunzător, altfel riști probleme serioase de sănătate. Dacă nu știi de unde provin oul sau peștele, mai bine nu mânca.
În general, cei care au la vânzare puțină marfă sunt și cei care au produse mai naturale. Dar când este un ou bio? Pentru a primi calificativul de ouă bio, ele trebuie să îndeplinească o serie de condiții.
Găinile de la care provin să nu fie stresate, adică să fie crescute la sol, libere, și să aibă acces atât la pășune, cât și la adăpost închis.
Fiecărei păsări trebuie să îi revină patru metru pătrați de pășune, iar în adăpostul închis să nu fie mai mult de șase păsări pe metrul pătrat, conform normelor UE de zootehnie ecologică.
Hrana găinilor trebuie să fie alcătuită dintr-o combinație de cereale ecolgice, făinuri proteice de origine vegetală, săruri minerale și vitamine organice (în niciun caz sintetice) și să nu conțină niciun fel de substanțe chimice, pesticide, aditivi, conservanți, organisme modificate genetic sau antibiotice.
În afară de proveniența ouălor și a modului cum au fost obținute, foarte importantă este prospețimea lor.
Cum recunoaștem că avem de-a face cu un ou proaspăt sau nu?
Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…
Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…
Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…
Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…
Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…
Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…