Cum să ai părul sănătos? Hrana care face minuni cu podoaba ta capilară

Părul sănătos cu vitamine se ține! Trebuie să ai grijă ca dieta ta să fie alcătuită din alimente care să furnizeze cantități potrivite nutrienți!

Blond, roșcat, brunet, natural sau vopsit. Oricum ar fi părul important este să fie sănătos. Să nu fie deteriorat, să nu fie ars. Cum am putea face toate astea? Cu ajutorul produselor de îngrjire a părului, evident. Însă, de cele mai multe ori, oricât de bune ar fi acestea nu sunt suficiente.

Pentru a avea un păr sănătos trebuie în primul rând să mănânci sănătos. Și să iei vitamine și minerale bune. Trebuie să ai grijă ca dieta ta să fie alcătuită din alimente care să furnizeze cantități potrivite de carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine, minerale, fibre și apă. Mai mult, atunci când vine vorba despre sănătatea părului trebuie să ai grijă la vitamine, minerale și la proteine.

Iată ce vitamine contribuie la creșterea părului:

  • Vitamina A. Are un rol esențial în creșterea celulelor care influențează în mod direct creșterea părului. Mai mult, aceasta ajută la formarea sebumului care are rolul de a conferi părului strălucire. De asemenea, vitamina A conține antioxidanți ce hidratează scalpul și oprește uscarea părului. Alimente bogate în vitamina A sunt: cartofii, morcovii, ficatul de pui, laptele, oul, spanacul, caisele.
  • Vitamina B7. Este o vitamină care contribuie la creșterea părului, repară părul fragil și îi îmbunătățește textura. Alimente bogate în vitamina B7 sunt: ciupercile, avocado, ouă, somonul, untul de arahide, conopida, zmeura, nucile, migdalele.
  • Vitamina B12 este ideală atunci când vrei să regenerezi părul. Mai mult, este o vitamină care contribuie la stoparea căderii părului și duce la buna absorbție a fierului, știut fiind faptul că deficitul de fier conduce la căderea părului.
  • Alimente bogate în vitamina B7 sunt: brânza, laptele, untul, ouăle.
  • Vitamina C. Da, așa cum ai citit este corect. Această vitamina deși este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce imunității organismului, este o vitamină esențială în producerea de colagen, o proteină vitală pentru creșterea părului. Alimente bogate în vitamina C sunt: lămâia, căpșunile, grapfruitul.
  • Vitamina E. Este bogată în antioxidanți care contribuie stimulează creșterea părului. Alimente bogate în vitamina E sunt: migdalele, arahidele, spanacul, peștele.
  • Vitamina B3 sau niacin. Este o vitamină care are rolul de a oferi strălucire părului. Deficitul de niacin duce la fragilizarea părului. Alimente bogate în niacin sunt: pieptul de pui, tonul, avocado, carnea de curcan.

Iată care sunt mineralele esențiale pentru creșterea părului:

  • În lipsa fierului din organism firul de păr devine fragil, subțire, uscat. Surse bogate de fier se regăsesc în: carnea roșie, ouă, spanac, caise, stafide.
  • Sunt studii care arată că deficitul de zinc este asociat cu căderea părului. Alimente bogate în zinc sunt: stridiile, nucile, năutul, spanacul, cartofii.
  • Lipsa de magneziu este asociată cu căderea și fragilizarea firului de păr. Nucile, somonul, orezul sunt alimente bogate în magneziu.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra