Categories: Stil de viaţă

Cum sa faci sa NU ajungi la divort: patru ponturi eficiente

Fericirea de la inceputul relatiei tinde sa scada in intensitate si, in unele cazuri, chiar sa dispara odata cu trecere timpului.

Pentru a face o casnicie sa dureze si sa nu se destrame prin divort, ambii parteneri trebui sa fie constienti ca, inainte de a fi un cuplu, sunt persoane individuale si trebuie sa se comporte ca atare.

 

Dupa ani bun de relatie, partenerii – sau cel putin unul dintre ei – nu se mai regaseste pe sine in cuplu. Cu alte cuvinte, se intampla adesea sa simta ca s-a pus pe el insusi pe plan secund atat de mult incat nimic din ceea ce-l definea inainte, din ceea ce era pur personal, nu mai are. Atunci apare sentimentul de instrainare fata de tine insuti, iar acest sentiment apare chiar si dupa compromisuri mici, dar sustinute mult timp. Spre exemplu, unul dintre parteneri nu mai asculta muzica ce-i placea inainte pentru ca celuilalt ii displace, sau renunta la micile placeri de dupa salariu din nevoia de a pastra banii in casa pentru alte cheltuieli, sau accepta sa-si imparta dulapul cu celalalt. Toate aceste exemple pot parea nesemnificative ca efort, dar pe termen lung cel care face micile compromisuri, zi de zi, ajunge sa nu se mai regaseasca pe sine. Atunci simte ca a pierdut notiunea de el insusi/ea insasi si ca exista doar conceptul de “noi doi”.

 

Acest tip de instrainare de sine, care are repercusiuni si asupra relatiei de cuplu, este unul dintre cele mai frecvente cauze de divort! Nu inselatul este principala cauza, ci pierderea sinelui in cuplu si lipsa de comunicare si intelegere! Ca sa nu ajungi intr-o astfel de situatie, tu – ca partener intr-un cuplu – trebuie sa-ti aloci un minimum de timp si chiar si de bani pentru a-ti satisface nevoile personale.

 

Iata patru ponturi eficiente pentru a nu-ti pierde individualitatea in cuplu si a nu ajunge la divort:

 

1. Ocupa-te de alte tale de unul singur – prea mult timp petrecut impreuna strica. Chiar daca nu va vedeti ziua pentru ca fiecare este la serviciu, nu inseamna ca tot restul timpului liber trebuie sa-l petreceti in doi. Aloca-ti timp sa faci ce ai tu nevoie fara ca partenerul sa fie vesnic prezent. Femeile trebuie sa se bucure de acele ore in care stau mult timp in baie, analizandu-si fiecare por sau epilandu-se, aplicandu-si tot felulul de masti de fata, de par, de corp fara sa fie stresate ca partenerii le-ar putea vedea in astfel de situatii. Si barbatii trebuie sa aiba acel timp pentru ei, fie ca decid sa iasa la o bere cu un prieten vechi, fie ca au pur si simplu chef sa se joace doua ore pe calculator, nefiind derajanti de nimeni. Micile placeri personale nu trebuie sa dispara in cuplu!

 

Continuarea pe Lyla.ro

Recent Posts

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

11 minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

41 de minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

o oră ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

3 ore ago

Citeste si: