Cum să induceți menstruația în mod natural: 9 sfaturi naturale

Cum să induceți menstruația în mod natural. Un ciclu menstrual sănătos durează în medie 28 de zile. Cu toate acestea, există momente în care ovulația nu are loc așa cum era de așteptat sau doriți să ovulați mai devreme. Potrivit majorității medicilor ginecologi, menstruația poate fi facilitată doar cu ajutorul contraceptivelor hormonale. Medicina populară se opune acestui lucru și susține că menstruația poate fi accelerată chiar și acasă.

Ce cauzează menstruația neregulată?

  • Stresul. Corpul poate produce mai mult cortizol (un hormon de stres), afectând regularitatea ciclurilor menstruale.
  • Modificări de greutate: Pierderea sau creșterea semnificativă în greutate poate afecta producția de hormoni și poate duce la menstruații neregulate.
  • Sindromul ovarului polichistic (PCOS). PCOS este o tulburare hormonală comună care poate duce la menstruații neregulate.
  • Printre cauze se numără și tulburări tiroidiene, antrenamente fizice intense, alimentația proastă și menopauza.

Cum să induceți menstruația în mod natural?

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Mentine o greutate sanatoasă
Dacă ești prea ușor sau prea greu, este timpul să lucrezi la greutatea ta. Atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase printr-o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate poate ajuta la reglarea ciclului menstrual.

Gestionează stresul
Practicați tehnici de reducere a stresului, cum ar fi yoga, meditația, respirația profundă sau mindfulness pentru a ajuta la echilibrarea hormonilor, sugerează dr. Swetha.

Modificări alimentare
Încorporează alimente bogate în fier, vitamine și minerale în dieta ta. Luați în considerare alimente sănătoase, cum ar fi legumele cu frunze verzi, proteinele slabe și cerealele integrale.

Ceaiuri din plante
Unele ceaiuri din plante precum ghimbirul și mușețelul, care sunt cunoscute pentru că sunt benefice pentru sănătate, pot ajuta și la stimularea menstruației.

Exercitiul cu moderatie
Încercați o activitate fizică moderată și regulată și evitați exercițiile fizice excesive, deoarece vă pot perturba ciclul menstrual, așa că este important să găsiți un echilibru.

Vitamina C
Dozele mari de vitamina C pot stimula producția de estrogen, reglând potențial ciclul menstrual. Puteți obține vitamina C din citrice și suplimente.

Grăsimi sănătoase
Includeți în dieta dumneavoastră grăsimi sănătoase precum cele găsite în avocado, nuci și pește gras, deoarece pot susține producția de hormoni, spune expertul.

Somn ade calitate
Asigurați-vă că aveți suficient somn reparator, deoarece modelele de somn perturbate pot afecta echilibrul hormonal. Așadar, stați departe de telefon sau ecrane înainte de a merge la culcare.

Comprese calde
Aplicarea unei comprese calde pe abdomenul inferior poate fi ceva ce faci pentru a scăpa de crampele menstruale. Da, va ajuta la ameliorarea crampelor menstruale și, de asemenea, va încuraja fluxul regulat.

Cu toate acestea, este important de reținut că aceste metode naturale pot să nu funcționeze pentru toată lumea, iar eficiența lor poate varia. Dacă există posibilitatea de a rămâne însărcinată, este esențial să nu-ți inducă menstruația, deoarece ar putea dăuna sarcinii. Femeile cu afecțiuni medicale subiacente, cum ar fi endometrioza, fibrom sau tulburări de sângerare, ar trebui, de asemenea, să consulte un medic înainte de a încerca orice metodă naturală de a induce menstruația, potrivit healthshots.com.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică