Cum să scazi tensiunea arterială în 5 minute cu o metodă chinezească

Cum să scazi tensiunea arterială. Hipertensiunea, sau “ucigasul silentios”, aceasta boala cardiovasculara afecteaza nenumarate persoane din intrega lume. Se estimeaza ca 78 de milioane de Americani sufera de aceasta afectiune, iar 16 milioane o au si nu au un diagnostic pus.

TENSIUNEA NORMALĂ, CE VALORI ARE?

Tensiunea normală are valoarea sub 120/80 mmHg. Tensiunea cu valoarea cuprinsă între 120-139/80-89 mmHg se încadrează la prehipertensiune. Tensiunea cu valoarea cuprinsă între 140-159/90-99 mmHG se încadrează la hipertensiune de grad I, iar tensiunea cu valoarea peste 160/100 mmHG se încadrează la hipertensiune de grad II. Dacă valoarea tensiunii depășește 180/110 mmHg, se numește criză hipertensivă. Dacă măsurată după alte 5 minute de repaus valoarea tensiunii este aceeași, sună la ambulanță.

Când ai tensiunea prea mare (hipertensiune), aceasta îți poate pune în pericol viața, provocând afecțiuni grave precum leziuni pe artere și creșterea riscului de accident vascular, infarct, insuficiență renală. Când valorile tensiunii sunt mari, este necesar să mergi imediat la medic pentru investigații de specialitate.

Nu neglija simptomele hipertensiunii: durerile intense de cap și pe o perioadă lungă, dificultatea de a respira, sângerările nazale. Cei mai importanți factori care favorizează apariția hipertensiunii sunt sedentarismul, fumatul, consumul de sare în exces, consumul de alcool, dar și stresul poate fi una dintre cauzele apariției hipertensiunii.

Cum să scazi tensiunea arterială cu o metodă chinezească

Metoda traditionala chinezească pentru scăderea tensiunii

Medicina traditionala chinezeasca este bazata pe conexiunile energetice intre anumite puncte de presiune intre corp si organe.

Aceasta practica presupune apasarea a 3 puncte specifice care vor scadea tensiunea in cateva minute.

Conform schemei de mai sus

Masati linia cu degetele, cea formata intre punctul 1 si 2. Repetati aceasta miscare de 10 ori pe fiecare parte a gatului, timp de 3 minute.

Apoi, aplicati presiune in punctul 3, timp de 1 minut, pe fiecare parte.

Alte metode naturale:
Redu sau chiar limitează consumul de sare. În locul acesteia, folosește la prepararea mâncărurilor plante aromatice și condimente.
Renunță chiar azi la fumat.
Începe să faci mișcare, chiar dacă aceasta înseamnă într-o primă fază 10-15 minute de mers pe jos. Propune-ți ca în fiecare zi să faci mișcare măcar jumătate de oră.
Limitează consumul de carne și grăsimi. Înlocuiește-le, cel mai bine, cu carne de pește. De asemenea, introdu în alimentația zilnică legume și fructe. Începe-ți ziua, de exemplu, cu un smoothie din legume și/sau fructe.

Recent Posts

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

15 minute ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

45 de minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

o oră ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

2 ore ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Citeste si: