Categories: Stil de viaţă

Cum să-ți realizezi rezoluțiile pe care ți le-ai propus de Anul Nou, în trei pași simpli

Cum să-ți realizezi rezoluțiile pe care ți le-ai propus, în trei pași simpli. La sfârșit de an, milioane de oameni își propun să se îmbunătățească în noul an.

În acest sens, în fiecare an, revista Forbes realizează un sondaj la nivel național, în SUA, pentru a identifica cele mai populare rezoluții. Anul acesta, 48% dintre participanți au spus că rezoluția lor este îmbunătățirea aptitudinii lor fizice; 36% au răspuns că prioritatea lor principală este îmbunătățirea sănătății mintale.

Alte rezoluții populare includ îmbunătățirea finanțelor, pierderea în greutate și alimentația sănătoasă.

Și deși toate sunt obiective admirabile, adevărata întrebare este cum să ne ținem de ele. Iată sfaturi bazate pe dovezi pentru atingerea acestor rezoluții.

Cum să-ți realizezi obiectivele din noul an? 1. Creează obiceiuri

O revizuire sistematică publicată în Journal of Personality and Social Psychology demonstrează că nu puterea de voință sau determinarea sunt cheia pentru atingerea obiectivelor pe termen lung, ci crearea de obiceiuri pozitive.

Autorii au identificat șase studii cu mai mult de 2.200 de participanți care au întrebat dacă persoanele cu „obiceiuri benefice” au mai multe șanse să manifeste autocontrol și, în cele din urmă, să-și atingă obiectivele. Studiile acoperă o gamă largă de obiective – exerciții fizice, alimentație sănătoasă, meditație și teme – și vârste variate de la adolescență la vârsta adultă. Toate cele șase studii au demonstrat importanța creării de rutine și obiceiuri pentru a face progrese către obiective.

De exemplu, într-un studiu, adulții și-au evaluat autocontrolul și apoi au furnizat informații despre tiparele lor de somn, împreună cu exercițiile fizice și obiceiurile de gustare. Participanții care și-au evaluat autocontrolul ca fiind ridicat au avut în mod constant mai multe șanse să se trezească și să meargă la culcare la aceeași oră în fiecare zi, au fost mai probabil să fie de acord cu afirmația „exercițiul este ceva ce fac automat” și au fost mai puțin probabil să simtă tentați să-și rupă rutinele.

Autorii au concluzionat că oamenii care creează rutine în jurul comportamentelor pe care doresc să le încurajeze au mai multe șanse să urmeze și mai puțin probabil să facă altceva. Datele sugerează că obiceiurile sunt mai importante pentru atingerea obiectivelor decât determinarea sau „puterea de voință”.

Vino cu ținte măsurabile

O altă strategie este să stabillești obiective specifice, bazate pe cifre, cum ar fi mersul a 10.000 de pași pe zi. Acest lucru se datorează faptului că a avea un obiectiv măsurabil facilitează monitorizarea progresului și tinde să îmbunătățească motivația.

Un studiu amplu asupra alergătorilor de maraton ilustrează acest punct. Cercetătorii au analizat datele a 10 milioane de alergători care au stabilit timpul țintă popular de alergare a unui maraton de patru ore. Semnificativ mai mulți alergători din studiu au terminat în trei ore și 59 de minute, comparativ cu patru ore și un minut.

Cercetătorii au descoperit că acest lucru este cel mai probabil pentru că știind că ești pe drumul cel bun pentru a atinge un obiectiv te ajută să rămâi motivat și, pe măsură ce oamenii se apropie de atingerea unui obiectiv, este mai probabil să forțeze mai mult pentru a-l atinge.

Cum să-ți realizezi obiectivele din noul an? Setează obiective intermediare pe parcurs

Motivația este o componentă majoră care ne afectează capacitatea de a ne atinge obiectivele. Cercetările demonstrează că oamenii sunt mai motivați atunci când își stabilesc pentru prima dată un obiectiv, dar își pierd avânt spre mijloc, iar motivația reapare pe măsură ce se apropie de obiectivul lor.

O strategie bazată pe dovezi pentru a evita această problemă este de a crea obiective intermediare, sau repere, pe parcurs, care vă ajută să vă reîmprospătați motivația.

De exemplu, dacă vrei să slăbești, stabilește-ți un obiectiv de a pierde patru kilograme în fiecare lună în loc de 20 de kilograme în total. La începutul fiecărei luni, poți relua munca spre noul tău. obiectiv pentru a genera o motivație nouă.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

o oră ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

2 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

2 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

3 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

3 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

4 ore ago

Citeste si: