Zilele caniculare au adus și un val de enterocolite, majoritatea datorându-se condițiilor de preparare a mâncării. Cu această ocazie, ANSVSA atrage atenția printr-un comunicat de presă, la ce ar trebui să fie atent un consumator atunci când achiziționează produse alimentare.
Potrivit ANSVSA, produsele alimentare trebuie cumpărate numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar. Nu trebuie achiziţionate produse alimentare expuse la vânzare în locuri şi condiţii necorespunzătoare (pe stradă, din portbagajul maşinilor etc.) cu atât mai mult în cazul alimentelor uşor perisabile – carne, peşte, ouă, lapte şi produse lactate.
ANSVSA mai recomandă ca imediat după cumpărare, alimentele de origine animală să fie introduse în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle, la o temperatură de refrigerare de preferinţă între 0 – +4 grade C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scăzută, respectiv sub -18 grade C.
„Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene vor verifica în special următoarele: expunerea la vânzare a produselor alimentare şi în special a produselor de origine animală care trebuie să se realizeze în locuri sau spaţii care asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare;
Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…
O băutură naturală ieftină scade rapid nivelul zahărului din sânge. Oamenii de știință britanici recomandă…
Există numeroase povești despre diverse fenomene ciudate în jurul Sfinxului. Despre un loc mistic în…
În mod oficial, de la începutul acestui an, medicamentele expirate sau încă în uz, dar…
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii…
UPDATE. Evaluarea pacientului Florin Piersic, realizată duminică de către echipa medicală, arată o ameliorare a…