Ouăle sunt o sursă de minerale, vitamine B, proteine şi grăsimi mononesaturate. Albuşul conţine multe proteine, iar gălbenuşul este bogat în lipide. „Albuşul conţine cele mai bune proteine. Conţine toţi imunoacizii esenţiali de care muşchii tăi au nevoie“, afirmă Lona Sandon, dietetician la University of Texas Southwestern Medical Center, Dallas. Totuşi, lipsa ouălor din dietă nu-ţi pune sănătatea în pericol, dacă mănânci brânzeturi şi carne. Poţi să verifici prospeţimea oului prin mai multe metode.
Una dintre cele mai sigure metode este scufundarea oului într-un vas cu apă:
– dacă este un ou foarte proaspăt, se va scufunda în apă și va rămâne la fundul vasului pe o parte
-dacă oul are 2 săptămâni se va scufunda și va rămâne la fundul vasului, însă se va ridica puțin dintr-o parte
– un ou vechi de 3 săptămâni va sta puțin mai sus de fundul vasului puțin mai ridicat dintr-o parte
– un ou de 4 săptămâni va pluti la suprafața apei
Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…
Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…
Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…
Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…
Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…
Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…