Categories: Ştiri sănătate

Dana Budeanu spulberă autoritățile: Nu vine niciun val șase. Trebuie să vândă iar măști și teste

Dana Budeanu spulberă autoritățile în contextul în care numărul cazurilor de COVID a început sa crească. În ultima săptămână au fost confirmate peste 7.000 de noi infectări, dublu față de raportarea anterioară.

Conform datelor Ministerului Sănătății, în spitale sunt internați în acest moment aproape 1.000 de bolnavi, dintre care 52 se află în secțiile de terapie intensivă.

Designerul Dana Budeanu, a comentat de pe plajă ultimele zvonuri privind iminenţa unui val șase al pandemiei, care ar urma să ajungă în România spre finalul lunii august.

Potrivit România TV, Dana Budeanu le-a transmis românilor că nu trebuie să se teamă de valul 6, căci totul este doar o încercare a factorilor de decizie să mai câştige nişte bani din vanzarea de materiale profilactice, teste şi vaccinuri.

Dana Budeanu: Vreau doar să vă liniștiți

„Nu vine niciun val șase. Știrile pe care le citiți, și care sunt valabile peste tot în lume, adică nu vă imaginați că și aici la bogați se vorbește, dar ca la bogați, doar se vorbește despre asta. S-a făcut foarte mult cașcaval în ultimii doi ani jumate, voi știți asta de la mine, din prima zi. Vreau doar să vă liniștiți, că dacă anunță 10.000 de cazuri pe zi, o sută de mii de cazuri pe zi, cum s-a început și la noi, înseamnă zero, nu înseamnă nimic, trebuie să vândă iar măști și teste.

Așa e și aici, așa e peste tot, o să încerce cu o măscuță – două, voi probabil iar o să haliți. Că mă întrebați de ce nu mai fac verdicte. Le-am făcut doi ani, pentru cine să fac, le-am făcut ca să vă apărați. Poate urmează anticipatele și o să începem verdictele. O să încerce cu măscuțe și testuțe, le haliți, bine, nu le haliți. Nu se întâmplă nimic, nu vă bagă la ATI. Haideți, domnule Rafila, să le spuneți că așa au zis șefii la lume au zis să vă băgăm mască când intrați la metrou.”, a declarat Dana Budeanu.

Ce spune Alexandru Rafila despre valul 6

„Simularea pe care am prezentat-o astăzi, ca rezultat al analizei colegilor de la Institutul Național de Sănătate Publică arăta o situație intermediară ca și gravitate, cu 70.000 de cazuri pe săptămână, adică 10.000 de cazuri pe zi.

Personal nu cred că o să avem o situație mult diferită față de un astfel de scenariu, iar până la sfârșitul lunii august, cel târziu, acest val de creștere va trece, iar impactul asupra sistemului de sănătate publică nu va fi unul care să pună probleme deosebite și cred că o să putem să ne desfășurăm activitatea și să avem vacanțe cât de cât liniștite, fără prea multă bătaie de cap“, a conchis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Recent Posts

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

23 de minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

53 de minute ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

o oră ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

2 ore ago

Citeste si: