De ce apar coșuri pe spate? Atenție! Ai putea suferi de aceste afecțiuni

Deși fața este cea mai comună zonă a corpului nostru pentru apariția coșurilor, există și altele precum decolteul și spatele.

Pielea de pe spate, în special, este mai predispusă la acnee decât altele, deoarece pielea ta este mai groasă, mai grasă și mai predispusă la porii înfundați din cauza excesului de sebum și a acumulării de celule moarte.

Pe spate, cu excepția verii, trec mai neobservate decât cosurile de pe față, dar pot fi și foarte enervante. Deși aspectul său depinde de mulți factori, cu unele obiceiuri îi putem îmbunătăți foarte mult aspectul.

De ce apare acneea pe spate?

Motivele care duc la aparitia acneei pe spate sunt aceleasi care le fac sa apara si in alte zone ale corpului. Deși nu se știe exact ce anume declanșează apariția sa, se știe, după cum subliniază Academia Spaniolă de Dermatologie și Venereologie, care sunt factorii de risc care o favorizează.

•Genetica. Există oameni a căror genetică îi predispune mai mult să sufere de acnee pe spate decât alții. Astfel, dacă părinții au suferit de acnee severă, copiii lor pot suferi de ea.

• Hormoni. Este cel mai important factor, motiv pentru care acneea de pe spate este mai frecventă în etapele vieții în care apar mai multe modificări hormonale, în principal în adolescență, dar și în timpul sarcinii sau dacă există vreun dezechilibru hormonal, în orice stadiu al vieții. Stresul determină modificări hormonale, de aceea este un alt factor determinant al aspectului său.

Alimentele grase afectează acneea? Mituri și adevăruri

• Secretia sebacee. Cu cât secreția este mai sebacee, cu atât este mai probabil să suferiți de acnee. Această secreție este, de asemenea, determinată în mare măsură de hormoni. Acneea apare de obicei in zonele in care exista o bogatie mai mare a acestor glande, decat fata, pieptul si spatele.

•Dietă. Deși au existat întotdeauna controverse și lipsă de consens, adevărul este că dieta are o influență, dar nu alimentele grase sau ciocolata îi facilitează apariția, ci mai degrabă lactatele (în special degresate) și alimentele dulci, cum ar fi zaharurile simple și făinurile rafinate.

•Infecţie. Anumiți paraziți, precum Cutibacterium acnes sau Propionibacterium acnes îi favorizează apariția.

• Alterări ale microbiotei pielii. Studii recente sugerează că anumite modificări ale microbiomului pielii (setul de microbi care locuiesc în mod natural în pielea noastră) ar fi implicate în apariția acneei. Mai sunt necesare studii în acest sens.

•Consumul unor medicamente, precum corticosteroizi, antiepileptice sau unele antipsihotice.

Când trebuie să mergi la dermatolog

Acneea este in continuare o patologie a pielii, asa ca daca este o acnee severa sau persistenta ar trebui sa mergem la medicul dermatolog pentru a ne prescrie cel mai potrivit tratament, care va consta, in functie de gravitate, intr-o serie de medicamente si obiceiuri.

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

11 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

41 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: