De ce ne ”arde” stomacul? Ce obiceiuri trebuie să excludem

Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal. Simptomele apar atunci când sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac.

În timpul procesului de digestie, sfincterul esofagian inferior (zona care leagă esofagul de stomac) este relaxat pentru a permite alimentelor ingerate să treacă din esofag în stomac, după care se contractă la loc, explică Dr. Oz. În stomac, hrana întâlneşte sucurile gastrice acide şi enzimele care sunt necesare pentru digestie, însă în unele cazuri sfincterul esofagian inferior nu se închide la loc şi permite urcarea sucurilor acide din stomac in esofag. Acest lucru cauzează acele arsuri îngrozitoare pe care le resimţi în capul pieptului.

Putem să vorbim despre o boala de reflux gastrointestinal atunci când arsurile la stomac intense apar de cel puţin două ori în fiecare săptămână, spune Dr. Oz. Dacă ai constatat că ai arsuri stomacale dese este recomandat să mergi la un consult gastroenterologic pentru a depista cauza si a urma un tratament adecvat. Dacă nu tratezi arsurile stomacale frecvente trebuie să ştii că acestea pot cauza leziuni pe esofag care degenerează în timp în gastrită, ulcer şi în cazuri mai rare se ajunge la cancer, avertizează Dr. Oz.

Cele mai frecvente simptome care anunţă boala de reflux gastrointestinal sunt: arsurile stomacale, regurgitare, tuse, răguşeala şi tendinţa permanentă de curăţare a gâtului.

Cele mai frecvente alimente care irită esofagul sunt: citricele, sucul de roşii, prăjelile, ceapa, sucurile carbogazoase, alimentele picante, mâncărurile foarte grase, cafeaua, ceaiul, băuturile care au în combinaţia lor cafeină, ciocolata şi menta. Dr. Oz spune că s-a demonstrat că, în unele cazuri, sarea Himalaya poate să reducă aciditatea. De asemenea, o linguriţă de bicarbonat de sodiu luată cu un pahar de apă plată poate să reducă intensitatea arsurilor la stomac.

Grăsimea abdominală poate să favorizeze apariţia arsurilor la stomac. Persoanele supraponderale pot să scape de acest simptom, dacă reuşeşc să slăbească.

Ţigările şi alcoolul măresc aciditatea din stomac. Tabieturile acestea sunt total dăunătoare corpului, nu doar stomacului, așa că e bine să limitați consumul de alcool, să-l consumați doar la ocazii speciale.

Mesele copioase, luate seara târziu pot declanșa arsurile la stomac. Este foarte indicat ca cina să fie servită cu cel puțin 3 ore înainte de culcare. Dacă arsurile apar noaptea, alege o pernă mai înaltă şi dormi pe partea stângă pentru a uşura simptomele.

Dr. Oz încurajează plimbările după fiecare masă, antiacidele pentru cazurile izoate de arsuri gastrice. Dacă simptomele persistă, este necesar să vă prezentați la medicul gastroenterolog.

Evitați sosurile grele, prăjelile, carnea tocată, alimentele procesate, ciocolata.

Recent Posts

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

4 minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

34 de minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

o oră ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Citeste si: