Categories: Ştiri sănătate

De ce vedem mai bine când ne uităm prin spații mici

De ce vedem mai bine când ne uităm prin spații mici? Există mai multe motive pentru care putem vedea mai bine prin găuri sau deschizături mici: limitarea luminii periferice, focalizarea ochilor, reducerea distorsiunii. Totuși, există un fenomen care creează o imagine clară.

Potrivit oamenilor de știință, există un fenomen cunoscut sub numele de efectul pinhole, un fenomen optic care apare atunci când lumina trece printr-un mic orificiu sau o gaură foarte mică.

Acest fenomen creează o imagine clară și inversată a sursei de lumină pe un ecran sau pe o suprafață. Efectul pinhole poate fi observat în diferite situații, cum ar fi atunci când privim printr-o gaură mică sau când ne uităm la eclipsa de soare prin frunzele copacilor.

Tot ce trebuie să faceți este să faceți o gaură mică într-o bucată de hârtie sau să formați una mică cu degetele și să priviți prin ea.

Sursă foto: Societatea Română Retina

„Când lumina trece printr-o gaură mică, toate razele nefocalizate sunt blocate, lăsând doar lumina focalizată să aterizeze pe retină pentru a forma o imagine clară”, spune profesorul asociat la Colegiul de Optometrie din Pennsylvania, Bisant A. Labib, de la Review of Optometry.

„Diametrul găurii este un element important. Deși există un mare beneficiu în limitarea razelor nefocalizate care ajung în retină, un orificiu care este prea mic poate cauza difracție și pierderea rezoluției/clarității imaginii”, adaugă el.

De asemenea, este un fenomen care nu funcționează cu toate defectele de vedere, cu excepția problemelor de refracție care pot fi corectate cu lentile sau ochelari.

„Aceasta este de fapt o tehnică pe care o folosim în clinică atunci când un pacient vine cu vedere încețoșată și vrem să știm foarte repede dacă vederea încețoșată este o afecțiune de refracție, adică au nevoie de ochelari sau lentile de contact”, a explicat optometristul.

Dr. Neal Guymon prin intermediul canalului său de YouTube: „Vom pune ochelari cu găuri chiar peste ochi și, dacă vederea lor se îmbunătățește, atunci ochelarii sau lentilele de contact le vor îmbunătăți vederea.

„Dacă facem asta și vederea lor nu se îmbunătățește, probabil că se întâmplă altceva, o afecțiune medicală sau altceva în partea din spate a ochiului care cauzează vederea încețoșată”, spune el.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

44 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

o oră ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

3 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra