Categories: Ştiri sănătate

Declarația care ne dă fiori: Eradicarea este aproape imposibilă

Declarația care ne dă fiori: Eradicarea este aproape imposibilă. Acest lucru este susținut de un expert, care avertizează că nu vom scăpa de Covid-19 în următorii ani.

Potrivit unui epidemiolog din Australia, amenințarea pandemiei Covid-19 va persista timp de-acum înainte, mai precis între „cinci până la zece ani” din cauza unui rezervor imens de virusuri SARS-CoV-2 la animale din întreaga lume.

„Acest virus nu dispare. Va fi cu noi de-acum înainte și vor apărea noi variante”

Există mai multe motive pentru care oamenii de știință nu vor să vadă un virus precum cel care provoacă Covid-19 răspândindu-se printre animale.

În primul rând, creează ceea ce este cunoscut sub numele de rezervor, astfel încât, chiar și în cazul improbabil în care toată lumea s-ar fi vaccinat și virusul a încetat să circule printre oameni, ar circula în continuare printre animale și ar putea reinfecta oamenii.

Peter Collignon, profesor de boli infecțioase la Australian National University Medical School, a declarat că, deoarece animalele sunt susceptibile de infectare cu noul coronavirus, eradicarea este aproape imposibilă. „Acest virus nu dispare. Va fi cu noi de-acum înainte și vor apărea noi variante”, a subliniat epidemiologul.

Regnul animal, un teren de reproducere continuu pentru virusul mutant

„Vorbesc de o perioadă de 5 până la 10 ani pentru că există un rezervor de virusuri la animale”, a adăugat el. Practic, susține el, regnul animal va oferi efectiv un teren de reproducere continuu pentru virusul mutant.

„Inițial, acest virus a venit de la animale”, a explicat el. „Dacă ne uităm la o boală ca rujeola, aceasta a venit de fapt de la bovine și apoi s-a adaptat la oameni și a urmat o transmitere de la oameni la oameni”, a amintit Peter Collignon.

”Dacă ar fi vorba doar de transmitere de la om la om, am putea avea o oarecare speranță de a scăpa de virus și de a-l eradica. Dar unele animale sunt deosebit de susceptibile la acest lucru. Nurcile, de exemplu”, spune expertul.

Acesta este motivul pentru care, în 2020, guvernul danez a luat decizia controversată de a ucide aproximativ 17 milioane de nurci din cauza temerilor că acestea ar adăposti o nouă tulpină de coronavirus.

Pisicile și câinii pot fi un rezervor de virus

„Problema este că ori de câte ori ai un rezervor de virus la animale – și chiar și pisicile și câinii pot fi un astfel de rezervor – atunci este foarte dificil să scapi de virus prin vaccinare și alte mijloace, pentru că va reveni”, a spus el.

„De aceea trebuie doar să acceptăm că acest lucru este aici și nu va dispărea”, crede epidmiologul.

În timp ce amenințarea Covid nu va dispărea, răspunsul terapeutic ar trebui să se îmbunătățească.
Profesorul Collignon spune că ar trebui să fim foarte optimiști cu privire la succesul vaccinurilor în prevenirea formelor grave ale bolii și în reducerea dramatică a ratelor de deces, precum și a noilor tratamente antivirale care ies pe piață.

COVID-19 se răspândește printre căprioare

Un studiu publicat zilelele trecute de revista Nature arată că, în urma prelevării de mostre de la 360 de căprioare cu coadă albă din nouă zone diferite din nord-estul Ohio, la începutul anului trecut, s-au descoperit şase cazuri în care o tulpină a virusului a fost transmisă unuia dintre animale de la oameni.
Căprioarele sunt „frecvent infectate” cu COVID-19, arată noul studiu. Descoperirea este îngrijorătoare pentru că ar putea indica un nou focar în care se dezvoltă tulpini ale coronavirusului pe care sistemul nostru imunitar nu le-a cunoscut până acum.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: