Categories: Ştiri sănătate

Descoperire alarmantă pentru sănătate: Acest tip de STRES afectează sănătatea mintală

Descoperire alarmantă pentru sănătate: Acest tip de STRES afectează sănătatea mintală! După o perioadă extrem de grea, cum a fost cea din pandemie, iată că lumea începe să se confrunte cu tot mai multe probleme de ordin financiar.

De altfel, pandemia și lipsa activității în multe domenii au dus la pierderi financiare, depresii, anxietăți… Iar de aproape un an de zile, acestora li s-a mai adăugat și conflictul din Ucraina și criza economică.

89% dintre persoanele cu facturi la energie majorate au suferit simptome de stres

Prețurile astronomice la energie, scumpiri pentru toate produsele de bază…,toate aceste probleme financiare afectează grav sănătatea mintală a oamenilor, explică Patrícia Gajdošociová, eco – psiholog slovac și inițiatoarea demersului „Psihologie pentru Climă”.

De altfel, psihologul evidențiază cercetări care au constatat că 89% dintre persoanele cu facturi la energie majorate au suferit simptome de stres și anxietate, iar 66% dintre acestea s-au simțit deprimate.

„Casele reci, facturile mari la energie și stresul financiar asociat afectează negativ bunăstarea mintală, provocând anxietate, stres, depresie, izolare socială, probleme cu drogurile, alcoolul și un comportament suicidar”, a consemnat aceasta.

Persoanele care se confruntă cu stresul financiar se simt epuizate și dezorientate, adesea se retrag din activitățile lor normale și nu își doresc să petreacă timp cu alți oameni.

Impactul stresului financiar

Institutul de Sănătate Financiară definește stresul financiar ca fiind „o afecțiune care este rezultatul unor evenimente financiare și/sau economice care creează anxietate, îngrijorare sau un sentiment de penurie și este însoțită de un răspuns la stres fiziologic”.

De asemenea, cercetările au arătat că există o legătură între stresul financiar și sănătatea psihică. Un studiu din 2014 de la Universitatea Yale explorează ideea că unele „probleme de sănătate mintală” sunt în realitate probleme asociate cu banii.

Majoritatea participanților aveau datorii și erau foarte stresați din această cauză. Datoria are un impact negativ puternic asupra sănătății mintale.De asemenea, problemele financiare au un impact negativ inclusiv asupra deciziilor pe care le luăm ulterior cu privire la bani.

Fenomenul poate duce atât la cheltuirea excesivă și inutilă a banilor, cât și la economisirea excesivă. Pe termen lung, ambele extreme sunt dăunătoare.

Există câteva lucruri prin care oamenii pot diminua nivelul stresului financiar, conform Healthline. 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

o oră ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

2 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

3 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

3 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra